Ποια πλέι οφ; Tο μόνο διακύβευμα για τον Αρη είναι ο τελικός του κυπέλλου

Δημήτρης Κανελλάκης03 Μαρτίου 2020

Είναι απολύτως φυσιολογικό ο Αρης να έπαιζε με τον Ατρόμητο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος την Κυριακή, αλλά το μυαλό όλων στην ομάδα να ήταν στον αυριανό, πρώτο, ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Αρη. Με το πρωτάθλημα ξεμπέρδεψε. Ο,τι ήταν να πετύχει, το πέτυχε. Από δω και πέρα, είτε τρίτος τερματίσει στα πλέι οφ είτε έκτος, οι διαφορές δεν είναι τόσο σημαντικές.

Ούτε πρόκειται οι οπαδοί του να του ζητήσουν τα ρέστα αν δεν κάνει κάτι παραπάνω στα πλέι οφ. Στο κύπελλο, όμως, δεν είναι το ίδιο. Εκεί ο Αρης, και οι οπαδοί του, βεβαίως, βλέπουν την ευκαιρία τους. Βλέπουν την μοναδική προοπτική για μια διάκριση που θα είναι αξιοσημείωτη.

Το κύπελλο είναι όλα τα λεφτά για τους “κίτρινους”. Είναι η διοργάνωση... ελπίδα γι' αυτούς προκειμένου να διεκδικήσουν ένα τίτλο, να πείσουν ότι και στην πράξη μπορούν να δικαιολογήσουν τον τίτλο της “μεγάλης ομάδας”

Υπό την έννοια, ασφαλώς, ότι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που το αποδεικνύουν, πρωτίστως, με την κατάκτηση τίτλων. Κι οι τίτλοι λείπουν από τον Αρη. Του λείπουν πάρα πολύ.

Κακά τα ψέματα, έτσι όπως είναι δομημένη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους ισχυρούς του να έχουν τέτοια οικονομική δύναμη και να έχουν αποσπαστεί τόσο πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες, με το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς του ο Αρης αποκλείεται να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να μπει σε αυτό το γκρουπ και να ανταγωνιστεί τις ομάδες που το αποτελούν.

Στο κύπελλο, όμως, σε διπλούς αγώνες, έχει δικαίωμα στο όνειρο. Μπορεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί στην καλή του μέρα, ο αντίπαλός του όχι και να προκριθεί στον τελικό, να διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου.

Συνεπώς, αν υπήρξε η σκέψη “ποιος Ατρόμητος και ποιο πρωτάθλημα τώρα”, δεν είναι καθόλου παράξενο και καθόλου αδικαιολόγητο.

Διότι, όπως ήδη εξήγησα, για τον Αρη δεν υπάρχει άλλο διακύβευμα ενόψει του υπολοίπου της σεζόν, πλην της μεγάλης προσπάθειάς του να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου.

Αν δεν το καταφέρει, θα είναι άλλη μια σεζόν χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο για τους “κίτρινους”, άλλη μια σεζόν όπου απλά είχαν μια παρουσία στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, δεν έμπλεξαν σε κινδύνους αλλά δεν έκαναν και καμιά υπέρβαση...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.