Ποια Μαρσέιγ; Ποιος Ολυμπιακός;

Αρις Νικολάκης17 Απριλίου 2022

Για τον Άρη, κατά πως λένε οι άνθρωποι του, το αποψινό ντέρμπι είναι «ζωής ή θανάτου».Για τον ΠΑΟΚ; Είναι, κατά πως λένε οι άνθρωποι του, τρεις βαθμοί Συνάμα είναι κι ένα ντέρμπι του Πρωταθλήματος, λέμε εμείς, πριν από ένα άλλο ντέρμπι του Κυπέλλου. 

Αυτό με τον Ολυμπιακό στους Ημιτελικούς της διοργάνωσης, η οποία από συνήθεια έγινε λατρεία. Και μετά από έναν μεγάλο ευρωπαϊκό – με εθνική σημασία – αγώνα.

Με λίγα λόγια; Στον ΠΑΟΚ με τούς τρεις υψηλούς στόχους (μοναδική ομάδα του τόπου μας με τέτοιες βλέψεις…) μέχρι προχθές και με δύο από προχθές, όλοι οι αγώνες προσεγγίζονται με τις ίδιες προδιαγραφές. Κι όλοι είναι κρίσιμοι...

Το αποψινό ντέρμπι είναι μία ακόμη μάχη σε ένα από τα «μέτωπα» στα οποία ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί διεκδικώντας τρόπαια και διακρίσεις. Ως τέτοιο υφίσταται στο μυαλό προπονητών και παικτών. Σε μία έδρα βέβαια, άκρως εχθρική. Δίχως τούτο φυσικά, να αλλάζει το σκεπτικό των «τριων βαθμών». Είτε άκρως εχθρική, είτε απλά εχθρική σε κάθε έδρα η νίκη αυτούς τους βαθμούς δίνει.

Για τον ΠΑΟΚ πάντως, μήτε αρχίζει σήμερα, μήτε τελειώνει το Πρωτάθλημα. Κι αυτό, όπως και το Κύπελλο συνεχίζονται. Κι υποχρεούται ο ΠΑΟΚ, όπως κάθε ομάδα του επιπέδου του, να διαχειρίζεται με ωριμότητα τον όγκο των υποχρεώσεων του…

Είναι λοιπόν, το ντέρμπι με τον Άρη είναι αγώνας ούτε δυσκολότερος, ούτε ευκολότερος από τον προηγούμενο με τη Μαρσέιγ και τον επόμενο με τον Ολυμπιακό. Όπως και να το κάνουμε όμως, δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποσυνδεθεί πλήρως από αμφότερους. Δεν υπάρχει διακόπτης τον οποίο κλείνεις από τη μία και σβήνεται από τον…σκληρό δίσκο η μάχη με τη Μαρσέιγ για το Κόνφερενς Λιγκ ή η μάχη με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Εν τούτοις το καθαρό μυαλό και η ψυχική ηρεμία είναι τα απαραίτητα «υλικά» για μια επιτυχημένη συνταγή στο αποψινό ντέρμπι. Για τον ΠΑΟΚ σήμερα υπάρχει μόνον η σκέψη των τριών βαθμών κόντρα στον Άρη. Ο αποκλεισμός – με δόξα και τιμή και διεθνή αποδοχή κόσμου κι ομάδας του - από τη Μαρσέιγ κι η ζητούμενη πρόκριση με τον Ολυμπιακό δε χωρούν στο μυαλό του ΠΑΟΚ όταν παίζει με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Δεν είχε πολύ χρόνο στην διάθεση του ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την... αποτοξίνωση της ομάδας του από τον άτυχο αγώνα της περασμένης Πέμπτης με τον κρίμα κι άδικο αποκλεισμό της. Μέχρι και χθες, η... εντός των τειχών επικαιρότητα της Τούμπας τη Μαρσέιγ είχε ως κύριο πιάτο. Εύλογα. Γι΄ αυτό σας λέμε πως το καθαρό μυαλό του ΠΑΟΚ απόψε είναι απαραίτητο ζητούμενο στο ντέρμπι με το Άρη. Τούτο δε, δίχως να αγνοούμε και την ψυχική και τη σωματική κόπωση αλλά... Επιτρέψτε μας, να επιμένουμε... Ομάδες του επιπέδου του ΠΑΟΚ κουβαλώντας μέχρι τον Απρίλιο τρεις στόχους δεν δικαιούνται, για να ομιλούν περί ψυχικής και σωματικής κόπωσης.

Εδώ πάντως, πρέπει να παραδεχθούμε πως εφέτος ο ΠΑΟΚ υπερέβη - με το υφιστάμενο ρόστερ του - το ταβάνι των δυνατοτήτων του. Το υπερέβη επειδή... Αφ' ενός μεν, ο προπονητής του "έφτιαξε" έτσι τους παίκτες του ώστε να δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους. Αφ' ετέρου δε, οι παίκτες "έφτιαξαν" έτσι τον προπονητής τους, ώστε να καταναλώσει και την τελευταία στάλα των δυνατοτήτων του για την καλύτερη αξιοποίηση τους...

Ως εκ τούτων... Ποιος αποκλεισμός από τη Μαρσέιγ στο Κόνφερενς Λιγκ; Ποια πρόκριση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο; Οι τρεις βαθμοί στο Πρωτάθλημα, είναι ο απόλυτος στόχος απόψε του ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.