Πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα!

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Μια του κλέφτη , δυο του κλέφτη … στο τέλος θα την πληρώσεις. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος 70-75 λεπτά ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, ήλεγχε το παιχνίδι και πέραν των 2-3 ευκαιριών του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι δεν θα κινδυνέψει. 

Όμως όταν δεν «καθαρίζεις» το ματς όταν σου δίνονται οι ευκαιρίες, όταν τα φορ σου μοιάζουν «λίγα» σε σχέση με τις απαιτήσεις μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό τότε μοιραία κάποιο παιχνίδι θα στραβώσει και θα επέλθει το μοιραίο. 

Με τον Ατρόμητο ήταν ο Νάρεϊ που έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ, χθες ήταν ο Διαμαντής που του το στέρησε. Δυο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα εναντίον του. Είναι στατιστικά βεβαιωμένο ότι όταν ισορροπείς στο ένα τέρμα κάποια στιγμή , ακόμη κι αν είσαι πολύ καλύτερος, μπορεί από ένα λάθος, μια κακή εκτίμηση να έρθει το ανάποδο αποτέλεσμα.

 Χθες ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο άρχισε με το εκπληκτικό γκολ του Νάρεϊ ύστερα από τρομερή σαραντάρα ασίστ του Βιερίνια. Ήλεγχε το χώρο του κέντρου ωστόσο αντιμετώπιζε προβλήματα από την αριστερή πλευρά. Η είσοδος του Τσαούση στη θέση του τραυματία Βιερίνια βελτίωσε κάπως τα πράγματα αλλά όχι όσο θα επιθυμούσε ο Λουτσέσκου. 

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες μεγάλες με Ολιβέιρα , Αογκούστο, Ζίφκοβιτς και Κούρτιτς . Από την πλευρά του είχε και ο ΟΦΗ δυο πολύ καλές στιγμές. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα, με καλή κυκλοφορία και λιγότερα λάθη σε σχέση με τα πολλά των Κρητικών. 

Ο Νάρεϊ με τον Ντάντας έκαναν τη διαφορά ενώ ο γηπεδούχος δεν εκμεταλλεύτηκε τις πλαγιοκοπήσεις από δεξιά. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο περνούσε ο χρόνος ο ΟΦΗ έδινε χώρους και ήταν πολύ ριψοκίνδυνος. Όμως ευκαιρίες δεν έκανε. Αντιθέτως από την πλευρά του Ζίφκοβιτς υπήρχε κενό, ανάπτυξη, δημιουργία ευκαιριών που από τα οποία δεν αποκόμισε τίποτε ο ΠΑΟΚ. 

 Ο Σβαμπ και ο Τόμας που πέρασαν αλλαγές δεν προσέφεραν τίποτε , μάλιστα έμοιαζε πως ο ΠΑΟΚ έχασε και δεν κέρδισε από αυτές (άραγε Τσιγγάρας και Κούτσιας θα ήταν χειρότεροι;) . Στο τέλος , σε μια ακίνδυνη φάση ο Λύρατζης έβγαλε τη μπάλα κόρνερ από το οποίο επήλθε η ισοφάριση. 

Το ζήτημα των «στημένων» θα είναι μέγα για τον ΠΑΟΚ. Κέρδισε 13 κόρνερ και δεν πέτυχε τίποτε σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που στα δύο μόλις κόρνερ πέτυχε ένα τέρμα. Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έχασε δυο δικούς του βαθμούς και όσο και να προσπαθούν οι παίκτες, δεν υπάρχει η ποιότητα και η ποσότητα που θα δώσει την άνεση στο να κερδίζονται αυτά τα παιχνίδια εύκολα. 

Δεν θα μπούμε σε θέματα ευθυνών και διαχείρισης υλικού γιατί όλοι έχουν το μερίδιο τους άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι τον Ιανουάριο αυτόν τον ΠΑΟΚ θα βλέπουμε με τα αποτελέσματα να έρχονται δύσκολα και οι βαθμοί ενίοτε να χάνονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.