Πληγωμένος ο Άρης αλλά με αποφασιστικότητα

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιανουαρίου 2023

Αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει ξανά το αγωνιστικό του πλάνο είναι ο Άλαν Πάρντιου ο οποίος είδε τρεις σημαντικές μονάδες του ρόστερ να μην είναι σε θέση να συμπεριληφθούν στην αποστολή του αποψινού (20:00, Live metrosport.gr, Metropolis 95,5, Novasports Prime) αγώνα με τον Βόλο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Λουίς Πάλμα, μετά από δύο συμμετοχές κόντρα στον Ολυμπιακό και σε ένα χρονικό σημείο που έβρισκε ξανά ρυθμό, τέθηκε ξανά νοκ άουτ καθώς υπέστη υποτροπή στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός δράσης. Το πιθανότερο είναι μάλιστα να μην συμπεριληφθεί ούτε στην αποστολή για τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη. 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Πάρντιου δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε ούτε τους Ραφαέλ Καμάτσο, Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μία τριάδα απόντων αρκετά σημαντική καθώς το αγωνιστικό πρόβλημα των Κιτρινόμαυρων επικεντρώνεται στην επίθεση και δη στη δυσκολία να παράξει η ομάδα ευκαιρίες με αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Και κόντρα στον Βόλο απόψε ο Αρης χρειάζεται το γκολ για να βρεθεί σε θέση ισχύος, ει δυνατόν να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι ούτως ώστε να αποκτήσει το προβάδισμα και να βάλει τις βάσεις για να νίκη όπου το “πρέπει” είναι τεράστιας σημασίας. Βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στις σκέψεις του Βρετανού προπονητή είναι να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μάνου Γκαρθία ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Απόφαση που από πολλούς κρίθηκε άστοχη, ωστόσο η ουσία είναι πως ο Ισπανός θα παρουσιαστεί στο αποψινό παιχνίδι φρέσκος και ο Αρης θα χρειαστεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή. Σε αυτό προσδοκά και ο Πάρντιου, που προορίζει τον Μάνου Γκαρθία για τον άξονα μαζί με τους Ετέμπο (μοναδικός κόφτης) και Νταρίντα

Στην τετράδα της άμυνας δύσκολα να αλλάξει κάτι, εκτός αν επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Πίρσμαν, ενώ στην επίθεση τα… κουκιά είναι ούτως ή άλλως μετρημένα λόγω των σοβαρών απωλειών που μετράει ο Αρης. Ο Γκρέι θα ηγηθεί την κορυφή της επίθεσης, ο Μαντσίνι θα βρεθεί στη μία πλευρά και ο Ιτούρμπε ή ο Ματέο Γκαρσία στην άλλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.