Πλήγμα με Μπράμπετς, επαναφέρει την τετράδα στην άμυνα

Γιώργος Στράντζαλης10 Απριλίου 2022

Με μια σοβαρή απώλεια θα παραταχθεί ο Αρης απόψε στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ καθώς ο Γιακούμπ Μπράμπετς δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή λόγω ίωσης. 

Μετά από 33 διαδοχικούς αγώνες στο βασικό σχήμα και δίχως να χάσει… δευτερόλεπτο συμμετοχής, ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός έμεινε για πρώτη φορά εκτός πλάνου και σε κάθε περίπτωση η απουσία στοιχειοθετεί για τον Αρη πλήγμα. 

Αυτό σημαίνει πως θέση στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Φαμπιάνο, θα πάρει ο Γιοχάν Μπεναλουάν, ενώ αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Γιώργο Δεληζήση στην αποστολή για πρώτη φορά επί ημερών Μπούργος.

 Σε αυτή συμπεριλήφθηκαν αναλυτικά οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Λούκας Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Ντιαγέ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Πάλμα, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λούμπορ, Δεληζήσης.

Επαναφέρει τετράδα στην άμυνα

Το πλάνο με τρεις στην άμυνα που χρησιμοποίησε ο Μπούργος στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής δεν του βγήκε, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως ο Αργεντινός το έχει διαγράψει από τα σχέδια του. Παρόλο αυτά, στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ λόγω συνθηκών (βλ. απουσία Μπράμπετς) και ιδιαιτεροτήτων που έχει η αναμέτρηση, σκέφτεται να επαναφέρει την… κανονικότητα χρησιμοποιώντας δηλαδή τετράδα στην άμυνα σε διάταξη 4-2-3-1 με την οποία αγωνίζεται ο Αρης από την αρχή του Πρωταθλήματος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στο ενδεχόμενο αυτό, η λογική λέει ότι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας. Αμφιβολίες υπάρχουν για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Πλην του Λούκας Σάσα, ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, η άλλη θέση διεκδικείται από τους Ματίγια, Ντιαγέ και Ντουκουρέ με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. 

Κι αυτό διότι ο Μπούργος έδειξε την πρόθεση χρησιμοποίησης του Ματέο Γκαρσία στο αρχικό σχήμα σε ρόλο «δεκαριού» με τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε στα δύο άκρα και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Σε διαφορετική περίπτωση, της χρησιμοποίησης δηλαδή του Ντιαγέ σε ρόλο επιτελικού μέσου, ο Ματίγια θα διατηρεί δίπλα στον Σάσα και ο Ματέο Γκαρσία ή ο Μαντσίνι θα πάρουν θέση στο ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης.

Η πίεση της ΑΕΚ για το αποτέλεσμα

Παρόμοια κατάσταση με του Αρη βιώνει η ΑΕΚ, που δεν έχει ακόμα νίκης στα Play off. Αυτό σημαίνει ότι και για την Ένωση ο αποψινός αγώνας στο ΟΑΚΑ έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα του τελικού, ειδικά από τη στιγμή που οι βαθμολογικές ισορροπίες που έχει με Αρη και Παναθηναϊκό είναι πολύ λεπτές. 

Η Ένωση έχει το “μαξιλαράκι” του ενός βαθμού, παρόλο αυτά θέλει να αξιοποιήσει την έδρα της και να αυξήσει τη διαφορά αποκτώντας προβάδισμα έναντι των βασικώναντιπάλων της. 

Το ευχάριστο για τον υπηρεσιακό προπονητή της ΑΕΚ, Σωκράτη Οφρυδόπουλο είναι ότι πέρα από τις γνωστές απουσίες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα καθώς και οι Βράνιες, Τζαβέλλας και Μάνταλος, ενώ επανήλθε και ο Γέβτιτς. 

Οπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Έλληνας προπονητής θέλει από τους παίκτες του περισσότερη υπευθυνότητα και συγκέντρωση προκειμένου να μην επαναληφθούν ατομικά λάθη που έχουν κοστίσει ακριβά σε αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.