Πλέον ο μεγάλος στόχος του Ιβάν έχει γίνει αυτοσκοπός

Κώστας Πετρωτός30 Μαρτίου 2020

Το καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια παρουσίας στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Είναι μία περίοδος γεμάτη από γεγονότα, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις του ομογενή επιχειρηματία που αποτύπωσαν πολύ εύγλωττα το όραμά του για τον Δικέφαλο. 

Προσωπικά, η ατάκα του που από την πρώτη στιγμή μου είχε αποτυπωθεί είναι το «θέλω να κάνω τον ΠΑΟΚ αυτάρκη, να μην έχει ανάγκη από την δική μου τσέπη». Αυτό δείχνει και την αγάπη του για τον σύλλογο. Ότι προτάσσει την ανάγκη για να εξελιχθεί και να μεγαλώσει ο Δικέφαλος.

Μετά από οκτώ χρόνια, η αλήθεια είναι ότι πλέον αυτός μεγάλος στόχος έχει γίνει αυτοσκοπός. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει πολλά πράγματα επί ημερών Σαββίδη, έχει γίνει ο πιο ισχυρός πόλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, παραμένει ακόμη εξαρτημένος από την τσέπη του Ιβάν. 

Ήταν σαφές ‘οτι υπήρχε η ανάγκη η ομάδα να κατακτήσει τίτλους, ο Σαββίδης να δείξει πρώτα ότι κυριαρχεί στο αγωνιστικό. Πλέον, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να περάσει στο επόμενο βήμα της εξέλιξής του. Να μεγαλώσει τις πηγές εσόδων του και να μπορέσει να στηριχθεί σ’ αυτές. 

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που στέλνει για κάθε ομάδα το Financial Fair Play. Να έχουν βοήθεια από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά κατά κύριο λόγο να είναι αυτάρκεις. Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρίξει εκεί το βάρος. Και κάτω από αυτό το πρίσμα ο βασικός στόχος για την νέα σεζόν πρέπει να είναι οι χρυσοφόροι όμιλοι του Champions League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.