Πλάνο νίκης στην Τούμπα, στο 90λεπτο των... ιδιαιτεροτήτων

Γιώργος Στράντζαλης28 Νοεμβρίου 2021


Την “απάντησή” του στη συντριβή από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ψάχνει ο Αρης και το αποψινό ντέρμπι στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία των Κιτρινόμαυρων για να βγάλουν αντίδραση και να δείξουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Πρόκειται για ένα 90άλεπτο ιδιαιτεροτήτων στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προσωπικότητες και το πάθος που θα βγει στον αγωνιστικό χώρο, αφού το κίνητρο για νίκη είναι ούτως ή άλλως υψηλό και για τις δύο ομάδες.

Ο Άκης Μάντζιος μετράει δύο σημαντικές επιστροφές στην άμυνα, με τους Φαμπιάνο και Σούντγκρεν να επαναφέρουν με την παρουσία τους την… κανονικότητα. Τα ερωτηματικά για το βασικό πλάνο αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και διατηρούνται (κυρίως) λόγω της κατάστασης του Ματέο Γκαρσία, και της οριστικής απόφασης του προπονητή εάν τελικά θα “φορτώσει” τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τη συνύπαρξη των Ντιαγέ, Τζέγκο και Σάσα. Ενα πλάνο το οποίο αφενός θα προσφέρει μεγαλύτερη συνοχή στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και δεν θα δώσει γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Αφετέρου θα περιορίσει το παιχνίδι του αντιπάλου από τον άξονα, που είναι και το δυνατό του σημείο, και ο Αρης μέσα από το pressing και την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το transition παιχνίδι και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις.

Στο ενδεχόμενο να πάρει φανέλα ο Ματέο Γκαρσία, τότε τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο, να αγωνιστεί ο Αργεντινός στη θέση του επιτελικού μέσου με δίδυμο στα χαφ τους Τζέγκο-Σάσα. Το δεύτερο σενάριο, είναι να τοποθετηθεί στα άκρα μαζί με τον Μαντσίνι έχοντας τριάδα στο κέντρο. Ο Άκης Μάντζιος έχει ζυγίσει όλα τα δεδομένα, στο τι χάνει και τι κερδίζει ο Αρης σε κάθε ενδεχόμενο, και αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις λίγο πριν από τη σέντρα του αποψινού ντέρμπι.

Νέο πρόσωπο στην αποστολή

Νέο πρόσωπο στην αποστολή του Αρη είναι ο Λούμορ, καθώς ο Γκανέζος μπακ ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες και συμπεριλήφθηκε στο πλάνο.

Τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του θα εκτίσει ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός παραμένει σημαντική απουσία για τους Κιτρινόμαυρους, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη ικανός αντικαταστάτης για να καλύψει το κενό του με αποτέλεσμα, όταν λείπει ο Αρης να “πονάει” κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.