Πλάνο χωρίς τον Ρουπ στον άξονα - Τι σχεδιάζει ο Τερζής

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαρτίου 2023

Δεδομένη είναι από χθες η απουσία του Λούκας Ρουπ από το αγωνιστικό σχέδιο που καταστρώνει ο Τόλης Τερζής για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Κι αυτό γιατί, ο Γερμανός μέσος προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει τη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και δεν είναι διαθέσιμος.

Από την άλλη βέβαια και στον Αρη εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος πίεσης να αγωνιστεί (ούτε ως αλλαγή) με τον κίνδυνο υποτροπής να ελλοχεύει. Προτιμότερο είναι να αποθεραπευτεί πλήρως και να είναι απολύτως έτοιμος στο μίνι Πρωτάθλημα των play off, παρά να ρισκάρουν την παρουσία του στην επικείμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Ο Λούκας Ρουπ μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα τελευταία παιχνίδια δίπλα στον Βλάντιμιρ Νταρίντα, έχει μετατραπεί σε κομβικό παίκτη για τον κεντρικό άξονα του Αρη και στους απαιτητικούς αγώνες των play off η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη.

Με αυτά τα δεδομένα, ο προπονητής του Αρη ετοιμάζει τα πλάνα του για τη μεσαία γραμμή, βγάζοντας από την εξίσωση τον Ρουπ. Εκτός λόγω καρτών είναι (και) οι Μόουζες Οντουμπάτζο και Πίτερ Ετέμπο. Τη θέση του Άγγλου στο δεξί άκρο θα πάρει ο Εμπακατά, ενώ και ο Φαμπιάνο θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Μπράμπετς.

Απόντος του Ετέμπο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Σέικ Ντουκουρέ θα κληθεί να “μπει” στα παπούτσια του Νιγηριανού. Σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι ο Ιβοριανός μπορεί να κουβαλήσει την ευθύνη του μοναδικού “κόφτη”, αυτομάτως θα διατηρηθεί η διάταξη των τριών κεντρικών μέσων με τη χρησιμοποίηση των Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Αν όχι, μπορεί να μπει στη εξίσωση ο Μπριάν Νταμπό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.