Plan b από την ΕΠΣΜ για τα Πρωταθλήματα

Χρήστος Λιάπης24 Μαρτίου 2020

Σε αδράνεια βρίσκονται οι ομάδες λόγω του κορωνοϊού και το ερώτημα όλων είναι πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ο γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης μέσω της «Μ» δίνει απαντήσεις σε πολλά θέματα που έχουν τεθεί. Αναλυτικά: «Αυτό που περιμένουμε είναι η ημερομηνία επανέναρξης των Πρωταθλημάτων Εχουμε ένα plan b στο μυαλό μας το οποίο θα σηματοδοτήσει την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης ημερομηνίας για την τέλεση των αγωνιστικών ιδιαίτερα στην Α1 που θα πρέπει να βγει πρωταθλητής για τις εθνικές κατηγορίες, την Α’ που έχει αρκετές αγωνιστικές και την Β’ στους ομίλους που οι ομάδες είναι 13. Τα πράγματα μπορούν να τα διαχειριστούμε καλύτερα στους μικρούς ομίλους της Β’ και στη Γ’ κατηγορία. Οπωσδήποτε θα μας βοηθήσει ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε αγώνες στις 5μμ, φυσικά και με εμβόλιμες, ενώ θα επιστρατευτούν και οι αργίες, αν θα έχουμε επιστρέψει σε κανονικότητα. Αυτό θα γίνει με μια σταδιακή προσαρμογή με παρουσία 60 ατόμων στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς φιλάθλους, αλλά όλα εξαρτώνται πως θα πορευτεί η γενικότερα εικόνα των ιώσεων και των κρουσμάτων.

Είμαστε σε αναμονή, κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς και εκτιμούμε ότι μετά το Πάσχα θα είναι όλα αυτά εφικτά. Ακούμε και διαβάζουμε όσα καταθέτουν παράγοντες και προπονητές. Είναι σεβαστά όσα αναφέρονται αλλά δεν είμαστε σε θέση εμείς να φέρουμε σε πέρας Πρωταθλήματα τα οποία τώρα βρίσκονται σε μια Α βαθμολογική κατάσταση γιατί αυτό εξυπακούεται ότι εξυπηρετεί κάποιους που ενδεχομένως πέτυχαν τους στόχους τους, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρητικά πάντα, αδικούνται".

"Mέσα από τα γήπεδα οι πρωταθλητές"

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης συνεχίζει: "Εμείς θέλουμε μέσα από τα γήπεδα να αναδειχθούν αυτοί που θα ανεβούν και αυτοί που θα υποβιβαστούν αλλά και αυτό πάλι είναι κάτι που θα αποφασίσει η ΕΠΟ σε συνεργασία ίσως με τις προτροπές της Ευρωπαικής ομοσπονδίας. Καλό θα είναι οι ποδοσφαιριστές να κάνουν κάποια συντήρηση γιατί δυνατότητες για μίνι προετοιμασία πριν την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων ίσως να μην υπάρχουν".

Από την εφημερίδα Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.