Πιτσιρίκια με ασπρόμαυρο DNA στη βιτρίνα του ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Αυγούστου 2020

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια παίρνει τα εύσημα για την οργάνωση και την λειτουργία των Ακαδημιών του. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2007, να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (στόπερ) μετράει ήδη εννιά συμμετοχές και ένα γκολ, ο Χάρης Τσιγγάρας (αμυντικός χαφ), δύο παρουσίες και ο Χρήστος Τζόλης (επιθετικός) δέκα παρουσίες και ένα τέρμα με την ανδρική ομάδα, μόλις στα 18 του. 

Τη φετινή προετοιμασία ακολούθησαν και οι Τσαούσης, Διαμαντής, Μπαλογιάννης και Κούτσιας. Οι τρεις πρώτοι έχουν πάρει, ήδη, εμπειρίες από επαγγελματικό επίπεδο και, πλέον, περιμένουν την αξιοποίησή τους από τον Αμπέλ Φερέιρα και στο φιλικό κόντρα στον Βόλο «γνωρίσαμε» και τον 16χρονο, Γιώργο Κούτσια, ο οποίος σκόραρε κιόλας.

Ποιος είναι, όμως, ο νεαρός επιθετικός, γεννημένος στις 08/02/2004; Ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2012 από τον Τηλέμαχο Αλεξάνδρειας και στις τάξεις του Δικεφάλου είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξή του. Δυνατός και γρήγορος, με ευστροφία και αντίληψη, χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή αίσθηση του γκολ που διαθέτει, καθώς και τα ιδανικά τελειώματα του. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν λόγο για ποδοσφαιριστή με ηγετικά χαρακτηριστικά, ενώ έχει χριστεί και διεθνής. Την περασμένη σεζόν, σε 21 εμφανίσεις με την Κ19, οι εννιά εκ των οποίων ως βασικός, σημείωσε τέσσερα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Απόστολος Διαμαντής 

Βασικότατο στέλεχος της Κ19 τα προηγούμενα χρόνια, φέτος ήρθε η ώρα να έχει την πρώτη του επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο δυναμικός στόπερ δόθηκε δανεικός στον ΝΠΣ Βόλος και κατάφερε να καταγράψει 18 συμμετοχές, οι 16 εκ των οποίων στο βασικό σχήμα. Πλέον, έχοντας πάρει μία πρώτη γεύση από ανδρική ομάδα, περιμένει την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο ματς. 

Κώστας Μπαλογιάννης 

Είναι από τους τυχερούς που πρόλαβαν την σεζόν 2018-2019 να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ, στο εκτός έδρας ματς με τον Αήττητο Σπάτων. Ως συνέχεια ήρθε η φετινή γεμάτη χρονιά που πραγματοποίησε με την φανέλα του ΝΠΣ Βόλος. Πιο συγκεκριμένα, αγωνίστηκε συνολικά σε 26 παιχνίδια και εξελίχθηκε σε ένα από βασικά «γρανάζια» στη μεσαία γραμμή της θεσσαλικής ομάδας. 

Μάριος Τσαούσης 

Ο Μάριος Τσαούσης ήρθε από τον Ηρακλή το 2010 και ήταν εκ των αρχηγών της πρωταθλήτριας Κ15 (2014-15), όπως και της Κ14 (2013-14) και της Κ17. Πρόκειται για αριστερό μπακ, που μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά και στη θέση του αριστερού χαφ. Τεχνίτης και γρήγορος, εξελίσσεται γρήγορα. Φέτος πήρε πολύτιμες εμπειρίες στον ΝΠΣ Βόλος, καταγράφοντας 16 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ περιμένει για το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ. 

Ζήσης Χατζηστραβός 

Ο Ζήσης Χατζηστραβός μπορεί να παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για θεραπείες και να μην ακολούθησε τους συμπαίκτες του στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά είναι από τους νεαρούς που υπολογίζεται. Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το 2013, όταν άφησε τις Σέρρες. Πρόκειται για επιθετικό χαφ με πλουραλισμό και πολλές εναλλακτικές λύσεις στο παιχνίδι του. Ηταν βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ17 και σκόρερ στον τελικό και βασικό στέλεχος και της πρωταθλήτριας Κ20. Ολοκλήρωσε την χρονιά στον Καραϊσκάκη με 20 παρουσίες και οκτώ τέρματα και περιμένει το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.