Πίτος: «Είπε ότι θα με κυνηγήσει ο Ψωμιάδης, μου έκοψε τη μεταγραφή μου»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2021

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τα οικονομικά πάρε - δώσε με τον τότε πρόεδρος της, Μάκη Ψωμιάδη, και το πώς έχασε τα χρήματα του μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Χρήστος Πίτος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εκείνη την εποχή, μιλάω για το 2004,έκανα τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Στη διοίκηση της ΑΕΚ τότε ήταν η ΕΝΙΚ. Η μεταγραφή μου ήταν για τρία χρόνια συν άλλα δυο αν ήθελε να με ανανεώσει. Για τρία χρόνια ο μισθός μου ήταν στις 100 δραχμές και αν με κρατούσε για τέταρτη χρονιά θα έπρεπε να μου δώσει 40 και μετά 50 αν με ήθελε και πέμπτη. 

Όσο ήταν η ΕΝΙΚ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πληρωνόμασταν κανονικά. Όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό και ανέλαβε ο Ψωμιάδης άρχισε να κάνει μείωση αποδοχών. Δεν γνωρίζω τον λόγο. Με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε «χρωστάω στη Νάουσα για τη μεταγραφή σου. Δεν μπορείς να συνεχίσεις, πάρε τον πρόεδρο να γυρίσεις εκεί και να μου δώσει την επιταγή πίσω». Του είπα ότι δεν γίνεται αυτό γιατί είμαι παίκτης της ΑΕΚ. 

Μου είπε ότι θα πρέπει να φύγω δανεικός. Και του είπα ότι δέχομαι να πάω δανεικός αλλά με τα λεφτά του συμβολαίου μου. Φεύγω δανεικός στον Εθνικό Αστέρας. Χάνω το μισό ποσό της χρονιάς της ΑΕΚ. Τελειώνει ο δανεισμός και πρέπει να γυρίσω πίσω. 

Εκείνη τη χρονιά, ήρθε ο Μπάγεβιτς και επειδή υπήρχαν φασαρίες με τους οργανωμένους, για να μπει κάποιος παίκτης για προπόνηση θα έπρεπε να είναι στη λίστα. Εγώ δεν ήμουν μέσα σε αυτή. Εκείνη τη στιγμή τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι εγώ θα πρέπει να είμαι εκεί στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Μου είπε ότι έπρεπε να πάω στο γραφείο του την ώρα της προπόνησης. Μου είπε ξανά τα ίδια και καταλήξαμε στα δικαστήρια. 

Πήγα στο δικαστήριο. Εμφανίστηκε ο δικηγόρος της ΑΕΚ και μου είπε «αγόρι μου δεν θα έρθει ο πρόεδρος και θα πάρουμε αναβολή της δίκης. Θα σε κυνηγήσει και εσύ θα μείνεις άπραγος». Με τις απειλές έχασα τα λεφτά μου και ενώ αποφάσισα να λύσω το συμβόλαιο κοινή συναινέσει, δεν σταμάτησε εκεί. 

Συμφώνησα με μια άλλη ομάδα και ενώ ήμουν στο δρόμο για να πάω να υπογράψω, με πήρε ο πρόεδρος της και μου είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ψωμιάδη και του είπε να μην με πάρει στην ομάδα. Και μου είπε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό. Πρέπει να υπακούσω». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.