Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα θηρίο αξίας 1,2 εκ. ευρώ

Κώστας Πετρωτός16 Ιουλίου 2021

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από έναν μέσο ποιότητας για την νέα ομάδα που θέλει να χτίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τον βρίσκει στο πρόσωπο του Γιασμίν Κούρτιτς. 

Ο διεθνής Σλοβένος μέσος είναι από χθες ουσιαστικά παίκτης του ΠΑΟΚ, καθώς ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ του Δικεφάλου, της Πάρμα και του παίκτη. 

Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να δείξει στην πράξη ότι υλοποιεί τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου και φέρνει στην Τούμπα τον 32χρονο μέσο με 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως (προς το παρόν μαζί με τον Βαρέλα θα είναι οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ), όσο είναι, δηλαδή, το συμβόλαιό του στην Πάρμα. 

Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον δυναμικό μέσο για δύο χρόνια, «τεχνικά» με την μορφή δανεισμού (προφανώς για φορολογικούς λόγους που βολεύουν τους δύο συλλόγους), αλλά επί της ουσίας απόλυτα δικό του για δύο χρόνια, μέχρι το 2023 όταν και ολοκληρώνεται το συμβόιλαιό του με τους «τζιαλομπλού».

Από χθες το βράδυ οι δύο πλευρές είχαν μπει στην διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων για να τελειώσει και τυπικά το deal και όλα έδειχναν ότι πολύ σύντομα ο Κούρτιτς θα μεταβεί στην Ολλανδία για να ενταχθεί στο υπόλοιπο γκρουπ.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που έψαχνε ο Λουτσέσκου. Εχει καλά πνευμόνια, μαχητικότητα, πνεύμα νικητή, είναι δυναμικός και παράλληλα έχει την ικανότητα να κινείται ως box to box και να σκοράρει, παίζοντας πότε στην θέση «6» και πότε στο «8». 

Και ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Στην καριέρα του δεν έχει κερδίσει τίτλο και ο ΠΑΟΚ του δίνει την δυνατότητα να γευτεί αυτή την χαρά. Όλο αυτό το πακέτο, άλλωστε, είχε κάνει τον προπονητή του ΠΑΟΚ να δώσει την έγκρισή του για να μπει η ΠΑΕ σε διαπραγμάτευση με τον παίκτη και την Πάρμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.