Πιο soft και από τα... κουλουράκια

Γιώργος Ζαΐρης05 Απριλίου 2021

Η χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚδεν μας έκανε σοφότερους. Απλά επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τις μεγάλες και αδιόρθωτες παθογένειας που έχει αυτή η ομάδα και που μπορεί να την οδηγήσει και στην απώλεια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Προφανώς και χθες ζήσαμε το deja vu του αντίστοιχου ματς Πρωταθλήματος πριν από 21 μέρες αλλά είναι επίσης προφανές πως χθες ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη χειρότερος στις ανασταλτικές του λειτουργίες. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από δικό του... κόρνερ! Αυτό το τρίτο γκολ δείχνει ότι η ομάδα αυτή είναι ανοργάνωτη και χωρίς αγωνιστικό πλάνο. Κορυφαία επίσης φάσης αγωνιστικής αφέλειας όταν τέσσερις ποδοσφαιριστές μαρκάρουν τον Νιάς και καταφέρνουν να του κάνουν... φάουλ με τον Βιγιαφάνες να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα να κάνει το 2-0 και κάπου εκεί να τελειώνει το ματς.

Στα αλήθεια παρακολουθώντας το παιχνίδι, είδα αρκετές φορές τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να βγάζει μια τσατίλα πρώτα με τον ευατό του για να μην παρεξηγηθώ όταν δεν έκανε κάτι σωστό. Ολοι οι υπόλοιποι; Πιο soft ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν έμπαινε η μπάλα μέσα. Ναι αλλά θα απαντήσω πως ο Παναθηναϊκόςείχε κάτω από τα δοκάρια του ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ. Που δεν φοβόταν να παρασύρει συμπαίκτες και αντιπάλους στις εξόδους απλά για να τη βρει έστω με τα γάντια και να τη διώξει.

Στον ΠΑΟΚ τον ψάχνουμε αυτόν τον τερματοφύλακα. Μπορεί στο πρώτο γκολ να είδα τον Μπάμπα να μαρκάρει με τα μάτια τον Βιγιαφάνες και τον Ροδρίγκο τον Μακέντα αλλά δεν είδα επίσης έξοδο του Πασχαλάκη. Για ένα ακόμη ματς κάκιστος ο Σβαμπκαμιά βοήθεια από τους ακραίους σου και εξαιρώ τον Αντρίγια που όταν, ναι όταν, πήρε μπάλα γινόταν επικίνδυνος.

Αλλά ο ΠΑΟΚ μου δείχνει εικόνα αδούλευτης ομάδας. Και είναι προφανές πως όταν έχεις να παίξεις με τον Αστέρα στην Τρίπολη και στη συνέχεια με Ολυμπιακόκαι Άρη, πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει νίκες για να υπερασπιστεί τη θέση που ΑΚΟΜΗ διατηρεί και οδηγεί σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεγάλο κάζο αν το χάσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά σε πρώτη φάση αυτό που ενδιαφέρει είναι το ματς με την ΑΕΚτην Τετάρτη. Ο Γκαρσίαείπε χθες πως η ευθύνη είναι δική του. ΚΑΙ δική του. Ειδικά στον τρόπο διαχείρισης του αγώνα. Ενός ακόμη αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.