Πηγή έμπνευσης η ψυχή των Ελλήνων

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Νοεμβρίου 2020

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος το οποίο διαμορφώνουν και οι συγκυρίες, το βασικό συμπέρασμα από την προχθεσινή νίκη του Αρηεπί του Ηρακλή αναδεικνύει τον ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι Ελληνες παίκτες όχι μόνο στην εκτέλεση ενός αγωνιστικού πλάνου αλλά και στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε και την πρόθεση, να σταθεί περισσότερο στη νίκη επί του Ηρακλή. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το μεσημέρι (15:00) της Κυριακής θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall για την 4η αγωνιστική και οι μόλις τρεις ημέρες που μεσολαβούν γι’ αυτό το παιχνίδι, διατηρεί σε εγρήγορση τόσο τους παίκτες όσο και την τεχνική ηγεσία.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα συμπεράσματα τα οποία αναδείχθηκαν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Το βασικό σχετίζεται με τον ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι Ελληνες παίκτες, από τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία των ξένων παικτών είτε βρίσκονται σε στάδιο «διαμόρφωσης» του σώματός τους, είτε εύρεσης αγωνιστικού ρυθμού. Διότι, αυτή η νίκη επιτεύχθηκε με πρωταγωνιστές α) έναν παίκτη (Ντεκόζι) για τον οποίον είχε ληφθεί απόφαση απομάκρυνσής του αλλά μετά από πίεση του ιδίου αποφασίστηκε η παροχή δεύτερης ευκαιρίας, β) τους Ελληνες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στον ρόλο τους προεξεχόντων των Κουζέλογλου, Σλαφτσάκη, Φλιώνη και Χαριτόπουλου, γ) τον Μάριο Λιτλ ο οποίος απέδειξε ότι ο χρόνος ενσωμάτωσης ενός παίκτη στην ομάδα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κρίνει την αγωνιστική παρουσία ενός παίκτη.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Σάββας Καμπερίδης εμφανίστηκε διαφορετικός στη διαχείριση του παιχνιδιού καθώς στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος μάταια επέμεινε στους (θεωρητικά) ηγέτες αυτής της ομάδας, ενώ κόντρα στον Ηρακλή οι επιλογές του βασίστηκαν στην αγωνιστική κατάσταση των παικτών και όχι στα… ονοματεπώνυμά τους. Η απόφαση στήριξης παικτών όπως οι Ντραγκίτσεβιτς, Σούλερ είναι δεδομένη, σαφέστατα όμως περιμένει πολλά περισσότερα και από τους δύο. Επίσης, θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής. Ομοίως και από τον Μάριο Τσάλμερς καθώς ο πολύπειρος Αμερικανός δεν έχει ανταποκριθεί στην αγωνιστική ευθύνη που του αναλογεί. Η αγωνιστική άνοδος των ξένων παικτών είναι αναγκαία καθώς ανεξαρτήτως της ψυχής που έβγαλαν οι Ελληνες παίκτες, είναι προφανές ότι, για να κινηθεί η ομάδα σε αξιοπρεπές αγωνιστικό επίπεδο θα πρέπει να ανταποκριθεί και στα επίπεδα ποιότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.