Πετράκης: «Ο Ηρακλής έχει σταθερή διοίκηση, ποιοτικό ρόστερ και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο»

Γιάννης Τσερβίνης24 Φεβρουαρίου 2026

Καλεσμένος της εκπομπής «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 ήταν το απόγευμα της Τρίτης ο Γιώργος Πετράκης. 

Ο προπονητής του Ηρακλή δύο ημέρες μετά την πολύ σημαντική νίκη επί της Νίκης Βόλου στο «Παντελής Μαγουλάς» που έστειλε τους κυανόλευκους στο +7 από τους αντιπάλους του μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, τις νίκες που προηγήθηκαν και τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Super League 1. 

«Το μέγεθος του συλλόγου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να απαντήσω θετικά στην πρόταση που μου έγινε. 

Η πίστη στο υλικό αλλά και η προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου συνετέλεσαν επίσης στην απόφασή μου. 

Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα τους περισσότερους παίκτες του ρόστερ και βλέποντας την προσέγγιση της ομάδας στους αγώνες είδα ότι έχει τα φόντα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. 

Η αλήθεια είναι ότι βρήκα την κατάσταση στον Ηρακλή καλύτερη από ότι περίμενα. Εχουμε μία δυνατή και σταθερή διοίκηση, με τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του να κάνουν τα πάντα για να λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα. 

Ήταν πολύ σημαντικό επίσης ότι οι παίκτες του ρόστερ γνωρίζουν την κατηγορία, ενώ όσα ζητήσαμε για μεταγραφική ενίσχυση έγιναν αποδεκτά από τον πρόεδρο». 

«Ο κόσμος έχει κουλτούρα και συναίσθημα»

Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε εν συνεχεία στις εναπομείνασες αγωνιστικές και στο βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει ο Ηρακλής έναντι των αντιπάλων του αλλά και στο τι ζει πλέον ως προπονητής των «κυανόλευκων» στη σχέση του με τον κόσμο. 

«Πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά πρέπει να πω ότι κανένα παιχνίδι στην Super League 2 δεν είναι εύκολο. 

Ηταν πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε σταθερότητα σε ότι αφορά τον ρεαλισμό και την κατάκτηση των τριών βαθμών. 

Το ρόστερ έτσι και αλλιώς είναι πολύ ποιοτικό. Δεν έχουμε πιάσει τα υψηλότερα στάνταρ μέχρι τώρα, όμως έχουμε στιβαρή ομάδα, μια ρεαλιστική προσέγγιση στα παιχνίδια μας σε αυτά τα παιχνίδια με τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. 

Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, τίποτα δεν έχει τελειώσει. 

Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, είπα στα παιδιά ότι πρέπει να έχουν ένα έξτρα κίνητρο η νίκη επί της Νίκης Βόλου για να κατακτήσουμε ακόμη τρεις βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι. 

Εισπράττω μία ιδιαίτερη κουλτούρα σε αυτόν τον σύλλογο. 

Έχω δουλέψει σε αρκετές ομάδες, άλλες με περισσότερο κόσμο, άλλες όχι. Με βάση όσα έχει περάσει ο ιστορικός Ηρακλής βλέπω ότι ο κόσμος έχει κουλτούρα και συναίσθημα. 

Ξέρω ότι υπάρχει ανυπομονησία για την άνοδο της ομάδας και είναι πολύ σημαντικό και για εμάς να γράψουμε ιστορία ως μέλη της.

 Ο κόσμος είναι κοντά μας, μας στηρίζει και το βιώνουμε καθημερινά»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.