Πετκανόπουλος: «Η Ελλάδα αντέχει το πολύ 10 ομάδες...»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε μια έρευνα αναφορικά με το πόσες ομάδες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα στις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες.
Αναλυτικά όσα είπε...
Ερωτηθείς για την έρευνα του: «Προσπαθώ να βάλω μια διάσταση στο ποδόσφαιρο που δεν υπάρχει από τους φιλάθλους. Αφορμή για την μελέτη αυτή, ήταν η ζήτηση που επικρατεί στις μέρες μας, για το πόσες ομάδες θα πρέπει να έχουμε. Υπάρχει ένας ανορθολογισμός, διότι κανείς δεν τεκμηριώνει τις απόψεις του. Υπάρχουν συμφέροντα από παράγοντες της ΕΠΟ που «πουλάνε» διευκολύνσεις για δικά τους θέματα».
«Η χώρα μας, έχει ενα συγκεκριμένο πληθυσμό και πλούτο. Το ποδόσφαιρο το στηρίζει ο κόσμος με τα χρήματά του. Αυτά είναι τα βασικά κριτήρια που θα μας δείξουν πόσες ομάδες θα πρέπει να έχουμε. Η Ελλάδα, έχει 14 ομάδες συνολικά. Τώρα, έχουμε μια ομάδα ανά 770 χιλιάδες κόσμου. Είναι πάρα πολλές και γι'αυτό έχουμε και άδεια γήπεδα. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που μπορούν να υποστηρίξουν μια ομάδα με την παρουσία τους είναι πάρα πολύ μικρός. Επίσης, το ΑΕΠ μας, είναι πάρα πολύ μικρό για να στηρίξουμε όλες αυτές τις ομάδες, η μοιρασιά είναι πολύ μικρή».
«Άμα κάνουμε την διαίρεση, θα δούμε ότι θα πρέπει να έχουμε 4 ομάδες στην χώρα, κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει. Η Ελλάδα δεν μπορει να υποστηρίξει πολλές ομάδες, αλλά δεν γίνεται να γυρίσουμε πάλι στις 16. Το ιδανικό, είναι 10 ομάδες στην πρώτη κατηγορία και 10 στην δεύτερη, άντε 12. Με τους 14, υπάρχει μπέρδεμα. Μπορούμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες και 4 γύρους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.