Πέθανε ο θρύλος της Formula 1 Στέρλινγκ Μος

Metrosport Team12 Απριλίου 2020

Πολύ φτωχότερος είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός που θρηνεί την απώλεια του Στέρλιγνκ Μος.

Ο παλαίμαχος οδηγός αγώνων άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών μετά από μάχη 3,5 ετών με μία λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη στη Σιγκαπούρη λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016.

Όπως αναφέρει η Dailymail, o Μος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Mayfair, με την σύζυγο του να βρίσκεται δίπλα του τις τελευταίες στιγμές.

«Πέθανε όπως έζησε, δείχνοντας υπέροχος. Ήταν κουρασμένος προς το τέλος και απλώς έκλεισε τα όμορφα μάτια του και αυτό ήταν» είπε η γυναίκα του Βρετανού οδηγού.

Ο Στέρλινγκ Μος θεωρείται ως ο κορυφαίος πιλότος που δεν κατέκτησε ποτέ το πρωτάθλημα στη Formula 1

Ολοκλήρωσε τέσσερις σεζόν στη δεύτερη θέση της κατάταξης και άλλες τρεις στην τρίτη θέση

Κέρδισε τους 16 από τους 66 αγώνες στους οποίους συμμετείχε και ήταν ένας από τους μεγαλύτερος αντιπάλους του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Ο Μος, που απέκτησε και τον τίτλο του Sir, είναι μέλος του International Motorsports Hall of Fame έχοντας κερδίσει τους 212 από τους 529 αγώνες που συμμετείχε σε διαφορετικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η αγωνιστική του καριέρα ολοκληρώθηκε άδοξα το 1962 μετά από σοβαρό ατύχημα στο Goodwood που τον άφησε σε κώμα για ένα μήνα και στη συνέχεια τον καθήλωσε για έξι μήνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.