Πέρσι ο ΠΑΟΚ άδειασε, σήμερα πρέπει να αγγίξει το τέλειο ματς για να κάνει βήμα τίτλου

Γιώργος Ζαΐρης07 Απριλίου 2024

Η ήττα από την ΑΕΚ στα περσινά πλέι οφ, μέσα στην Τούμπα, ήταν κομβική στη μάχη που έδινε η ομάδα του Λουτσέσκου για να πάρει το Πρωτάθλημα. Μια ήττα που έριξε στο ναδίρ την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να σηκώσουν κεφάλι μένοντας εκτός τίτλου από νωρίς σε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα.

Τη θυμίζω αυτή την ήττα γιατί ο ίδιος ο Λουτσέσκου την έχει επικαλεστεί πολλές φορές τονίζοντας πως από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα είχε «αδειάσει». Έναν χρόνο μετά, ο ΠΑΟΚ παίζει το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) με την ίδια ομάδα. Στην έδρα της, αλλά οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές.

Δεν στέκομαι στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Την περασμένη αγωνιστική δεν ήταν. Στέκομαι αφενός στην ενέργεια που βγάζει η ομάδα και σε ένα τεράστιο κίνητρο: να πάρει μια νίκη που θα του επιτρέψει να αυξήσει τη διαφορά στο +4 από την ΑΕΚ (γνωρίζοντας φυσικά πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δύσκολα να αφήσουν βαθμούς) και θα τον βάλει για τα καλά στο «κάδρο» του τίτλου.

Για να συμβεί φυσικά αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να αγγίξει το ΤΕΛΕΙΟ ματς. Στην OPAP ARENA δεν έχει νίκη, δεν έχει ισοπαλία, δεν έχει σκοράρει αφού ο συντελεστής τερμάτων είναι 8-0. Μπορεί η ΑΕΚ στα τελευταία ματς να δείχνει πως έχει προβλήματα αλλά θα ήταν λάθος σε αυτό να σταθεί ο ΠΑΟΚ θεωρώντας πως μπορεί να τη βρει σε κακό φεγγάρι. Πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη αναμέτρηση σε μια εχθρική έδρα. Εχθρική φυσικά ήταν και η Λεωφόρος αλλά κέρδισε πριν από μια εβδομάδα. Πώς θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ σήμερα; Οι περισσότερες θέσεις είναι γνωστές. Κομβικό το ποιος θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας. Κομβικό επίσης το αν ο Μουργκ που αναμένεται να είναι βασικός δικαιώσει τον Λουτσέσκου. 

Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει για την ισοπαλία. Όχι, δεν θα παρουσιαστεί αφελής αλλά δεν θα πάει και με ηττοπάθεια. Πώς μπορεί να το σκεφτεί κανείς αυτό για μια ομάδα που έχει τις περισσότερες νίκες, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.