Περκουλίδης: «Η βία δεν έχει θέση σε κανέναν χώρο»

Metrosport Team07 Μαρτίου 2020

Mε επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση» στην ΕΠΣΜ, Χρήστος Περκουλίδης αναφέρει: 

«Η βία δεν έχει θέση σε κανέναν χώρο. Ούτε αθλητικό άλλα ούτε και έξω από αυτόν.

Δεν έχει θέση και λόγο να υπάρχει, διότι διαμορφώνει κάθε φορά ανασφάλεια φοβία στον χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα , σε όλο το φάσμα της ίδιας της κοινωνίας. Υπάρχουν όμως και πέρα από την σωματική βία και άλλες μορφές βίας. (BULLYING) οι οποίες κατά καιρούς έχουν απασχολήσει το Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Ομάδες που δεν θέλησαν να κατέβουν να παίξουν σε αγώνες δηλώνοντας τον φόβο τους για ενδεχομένως ανεξέλεγκτη σύρραξη παικτών και φιλάθλων. Για τραυματισμούς (όχι για ένα άλλα για πολλούς). Για εκφοβισμούς και απειλές σε νέα παιδιά  και με τον φόβο να κυριαρχεί, αυτές οι ομάδες όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά και τιμωρήθηκαν με μείωση βαθμών. Τότε όμως κάναμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, και δεν νιώθω καθόλου περήφανος για αυτό, τα στραβά μάτια. Γιατί έτσι βόλευε.(πληρεξούσια, εκλογές). Ας μην υποκρινόμαστε λοιπόν. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε τι λέω. Αν αυτό και άλλα πολλά είχατε σκεφτεί να τα περιορίσετε, τώρα δεν θα χρειαζόντουσαν τέτοιου είδους επαναλαμβάνω πρόχειρες και βιαστικές εις βάρος των σωματείων αποφάσεις. Όταν παλεύεις για να απομακρύνεις τέτοιου είδους φαινόμενα, θα πρέπει να έχεις κάνει απολογισμό και αυτοκριτική. Δεν μπορείς λοιπόν να πείσεις κανέναν, όταν βλέπεις την βία μόνο κατά διαστήματα, και μόνο όταν εσύ θέλεις να την αναδείξεις, έτσι μόνο για να κάνεις αίσθηση η εντύπωση.

Όσον αφορά την διαιτησία, σε παλαιότερες δηλώσεις μου ανέφερα την πολύ σημαντική δουλειά που έχουν κάνει οι διοικήσεις του συνδέσμου. Όμως ανέφερα επίσης ότι δεν φτάνει μόνο αυτό.

Δεν φτάνουν μόνο τα σεμινάρια διαιτησίας. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο του ερασιτεχνικού
Ποδοσφαίρου, πρέπει να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους διαμορφώνει χαρακτήρες. Είναι λειτούργημα. Δημιουργεί αξιόλογους ανθρώπους και προδιαγραφές για μια καλύτερη κοινωνία. Δεν χρειάζεται από έναν διαιτητή, ούτε έπαρση ούτε αλαζονεία σε ένα παιχνίδι. Παρά μονάχα διάθεση χαμόγελο και αγάπη προς αυτά τα παιδιά, που ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους στην ζωή. Συμπεριφορές που να τους βάζουν στην διαδικασία να κάνουν αυτοκριτική και να μαθαίνουν να είναι δίκαιοι. Να μάθουν να παραδέχονται τα λάθη τους και να μην ρίχνουν την ευθύνη πάντα σε κάποιον άλλον (διαιτητή η στους γονείς τους). Είμαι φανατικός της άποψης των σεμιναρίων παιδοψυχολογίας και ψυχολογίας, σε προπονητές διαιτητές υποχρεωτικά, έτσι ώστε να αντιληφθούν ποσό σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην κοινωνία. Η ανανεωτική κίνηση θα είναι παρούσα προσπαθώντας να κάνει την ανατροπή έτσι ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει σελίδα.
Υ.Γ. Αν σήμερα πήρατε μια απόφαση αναβάλλοντας τους αγώνες, αύριο που θα επαναληφθούν ενδεχομένως, τι θα κάνετε? Θα διακόψετε το πρωτάθλημα για ένα μήνα? Και γιατί δεν διακόπτετε το πρωτάθλημα για να διεκδικήσετε. από την Ομοσπονδία ή από την Γ.Γ. Αθλητισμού χρήματα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο??? Νομίζω ότι αυτό είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να αναβληθεί το πρωτάθλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.