Περίεργα πράγματα στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team11 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Πιθανότατα κάποιος να δώσει μια αληθοφανή απάντηση. Αλλά δεν θα εμπεριέχει νόημα παραπάνω από αυτό που του δίδει ο προσδιορισμός «αληθοφανή» που χρησιμοποιούμε. Το ζήτημα δεν είναι σημαντικό αλλά καταδεικνύει ένα περίεργο καθεστώς το οποίο δε δυνάμεθα να το χαρακτηρίσουμε κατά κυριολεξία. Είναι πανικός; Είναι λάθος εκτίμηση; Είναι έλλειψη σεβασμού προς τα μέσα ενημέρωσης και τον κόσμο του Δικεφάλου; Δε γνωρίζουμε και ειλικρινά το μυαλό μας δεν εντάσσεται σε υπερστροφικές τάσεις επικοινωνιακής διαστροφής ώστε το ζήτημα στο οποίο αναφερόμαστε να είναι εύκολα , από μέρους μας , εξηγήσιμο! 

Αναφερόμαστε στο φιλικό που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλου το Σάββατο 13 Αυγούστου, μία ακριβώς εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Ούτε φίλαθλοι, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε τηλεόραση και φυσικά ούτε ερωτήσεις. Ποιος είναι ο λόγος; Να μη γίνουν ερωτήσεις στον προπονητή για το έμψυχο δυναμικό; Υπάρχει κάτι που κρύβεται σαν ιερό μυστικό και δεν πρέπει να γνωρίζουμε; Προφανώς και όχι.

Η πιο απλοϊκή απάντηση είναι η προηγούμενη. Ο ΠΑΟΚ όταν δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση αποφεύγει την κάθε επικοινωνία με τον κόσμο του. Αλλά κι όταν προσπαθεί να κάνει το αντίθετο μάλλον οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Διότι υπήρχαν δυο συνεντεύξεις τύπου τα δύο περασμένα χρόνια στις οποίες την πρώτη φορά ο υπεύθυνος επικοινωνίας με τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις μεταγραφές αλλά πάει για πρωτάθλημα, καθώς και η ακριβώς ίδια δήλωση του Λουτσέσκου τον περασμένο Σεπτέμβριο με τα γνωστά τελικά αποτελέσματα. 

Σήμερα ο ΠΑΟΚ βαδίζει όχι σε τεντωμένο σχοινί. Θα ήταν υπερβολή να πούμε κάτι τέτοιο. Δεν κινδυνεύει οικονομικά και αγωνιστικά να διαλυθεί όπως συνέβαινε πριν δέκα χρόνια. Και το αναφέρουμε αυτό γιατί σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την έλευση Σαββίδη και την αγορά του Δικεφάλου. Όμως όπως και να το δούμε, η ομάδα βαδίζει σ’ ένα τοπίο στην ομίχλη. Σ’ ένα τοπίο που τα «ΑΝ», τα «ΘΑ» και τα «ΙΣΩΣ» παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κάθε πρόταση που σχηματίζει ως σκέψη στο μυαλό του ο υγιής φίλαθλος του ΠΑΟΚ που προσδοκά να ξαναζήσει μέρες του 2016-2019. Κατά τη γνώμη μας είναι ανεπίτρεπτη η αφωνία σε πλήθος ερωτημάτων που υπάρχουν τούτη τη στιγμή και που προέκυψαν στη διάρκεια των δύο περασμένων ετών. 

Δεν περιμέναμε όμως ότι αντί να βελτιωθούν τα πράγματα, προκειμένου να μη βρεθούν κάποιοι σε δύσκολη θέση, θα κλείναμε τον ΠΑΟΚ στον κόσμο του, κρίμα. Εκεί που εμείς θέλουμε να πιαστούμε από κάτι για να συσπειρώσουμε τον κόσμο, ορισμένοι είτε επειδή εκτιμούν λάθος τα πράγματα , φοβούνται ή δεν έχουν ίχνος μυαλού πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Μη ρίχνουν ευθύνες δεξιά και αριστερά. Ας ανοίξουν την ντουλάπα τους και ας κοιταχθούν λίγο στον καθρέπτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.