Πέρασε ήρεμα και... ψύχραιμα από την πυρίκαυστη εβδομάδα

Δημήτρης Μπούζας21 Φεβρουαρίου 2022

Ισόπαλο στις χαμένες ευκαιρίες το χθεσινό ντέρμπι, αλλά σαν ομάδα στάθηκαν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι. Εξαιρετικό κλίμα σε ολόκληρο το 90λεπτο ανάμεσα στους παίκτες, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την οπαδική βία.

Ηταν πολύ δύσκολη η χθεσινή αποστολή του δικέφαλου. Πέρα από το γεγονός ότι προέρχονταν από μια σκλήρη ευρωπαϊκή δοκιμασία και ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν ελάχιστος, για μια ξεκούραση απαραίτητη και μια ανάλογη προετοιμασία που απαιτούσαν τόσο οι «ειδικές συνθήκες» που του στοίχισαν, όπως και το μέγεθος της αντίπαλης ομάδας, θα έλεγε κανείς πως δεν τα πήγε και τόσο άσχημα. 

Αυτό το τελευταίο βέβαια αφορά το γεγονός ότι στη μεν ευρωπαϊκή του υποχρέωση παρά την ήττα διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης του (περισσότερες από τους νικητές), στο δε τοπικό ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα εξαιρετική ποιοτικά όπως είναι ο Άρης που έπαιζε ένα από τα τελευταία και πιο σημαντικά χαρτιά του με δεδομένη μια άκρως πιεστική ατμόσφαιρα, τόσο λόγω του φόνου του αδικαχαμένου οπαδού του, όσο και την σε τελείως βέβαια διαφορετικό επίπεδο όξυνση συναισθημάτων και άνοδο της ψυχολογίας με την παρουσία του νέου προπονητή, στάθηκε καλά σε ολόκληρο το 90λεπτο και μάλιστα χτύπησε με αξιώσεις και το τρίβαθμο. 

Μια γενική εκτίμηση του χθεσινού παιχνιδιού σε υποχρεώνει να μοιράσεις κάποια πράγματα στα ίσα όπως είναι οι χαμένες ευκαιρίες. Κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ότι μπορούσε να κερδίσει και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο αν μία ομάδα στάθηκε σχετικά καλύτερα, αυτή ήταν ο δικέφαλος. Το αποτέλεσμα σαφέστατα δεν ικανοποιεί κανέναν. 

Ομως αν υπάρχει μια κάποια ικανοποίηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι ότι η ομάδα τους πέρασε μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Κι αυτό συνδυάζοντας το και δικαιολογώντας το – μέχρις ενός σημείου βέβαια – με το γεγονός της «διπλής δοκιμασίας», σχεδόν κολλητά (Πέμπτη και Κυριακή) σε Ευρώπη κι εθνικό πρωτάθλημα. 

Αν όμως κάτι θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα από το ντέρμπι είναι η εικόνα που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες και των δύο ομάδων. Μπορεί να υπήρχε πάθος, πίεση και αγωνία για το αποτέλεσμα, όμως σε κανένα σημείο δεν ξέφυγαν σε ακρότητες. Μερικές φορές μάλιστα υπήρξαν ειλικρινείς συγνώμες και αγκαλιάσματα. Θα έλεγε κανείς πως με αυτόν τον τρόπο τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την κατάρα της οπαδικής βίας. 

Συνοψίζοντας και διευκρινίζοντας γιατί χαρακτηρίσαμε πυρίκαυστη την εβδομάδα που έκλεισε χθες τον κύκλο της, να πούμε δυο κουβέντες για την ατομική απόδοση των παικτών που χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης χαρακτηρίζεται ο κορυφαίος. 

Πολύ καλός και πάλι ο Σάστρε. Ικανοποίηση (και όχι έκπληξη) γιατί οι πάντες γνώριζαν ότι ο Σοάρες είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη εμφάνιση από τους Μπίσεσβαρ και Τσιγγάρα. 

Οι αλλαγές που έγιναν για μεν τον Σοάρες πιστεύουμε ότι ήταν η κίτρινη κάρτα, για δε τον Τσιγγάρα να τον ξεκουράσει έχοντας κατά νου το παιχνίδι της Πέμπτης. Ο μικρός και πάλι χθες έβγαλε τα εσώψυχα του. Αξιόλογη η προσφορά και η παρουσία του μεγάλου αρχηγού. Ένας Βιεϊρίνια από τα παλιά. Ινγκασον και Μιχαηλίδης τα πήγαν περίφημα. 

Ο διαιτητής προκλητικός και περιέργως προκατειλημμένος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δεν έβλεπε φάουλ που έβγαζαν μάτια. Στο ίδιο μήκος κύματος και η NOVA. Άλλα βλέπαμε και άλλα προσπαθούσαν να μας πείσουν να δούμε. Βλέπετε μερικοί θέλουν αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν. Σας θυμίζουμε την θυμόσοφη εκείνη ατάκα μιας Σμυρνιάς. Στον επίλογο, ειλικρινείς ευχές στον Μπούργος να ξαναδώσει στον Άρη αυτό που του λείπει. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.