Πέλκας: «Είχα θλάση και ρίσκαρα, έχουμε ποιότητα σαν ομάδα»

Γιώργος Ζαΐρης13 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δημήτρης Πέλκας ξεχώρισε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με τις εμπνεύσεις του, μία εκ των οποίων έφερε το γκολ του Σφιντέρσκι.

«Δεν το ήξερα ούτε εγώ ότι κερδίσαμε πρώτη φορά εκτός έδρας για το Κύπελλο τον Παναθηναϊκό, τώρα το μαθαίνω. Είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε με δύο νίκες και τώρα εστιάζουμε στα ημιτελικά. Πιστεύω χάρηκε πολύ και ο Σφιντέρσκι με την ενέργειά μου. Βασικά όλοι χαρήκαμε που πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και στην ουσία κόψαμε τα φτερά του Παναθηναϊκού» είπε αρχικά στο Metrosport.gr ο διεθνής μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Το είχα πει και πριν το προηγούμενο ματς με τον ΟΦΗ που δεν έπαιζα, στο pregame, ότι αν παίζουμε εμείς καλά, έχουμε από την αρχή ένταση στο παιχνίδι και παίζουμε στα κόκκινα, πραγματικά έχουμε πολύ ποιότητα σαν ομάδα και δύσκολα θα χάνουμε από κάποιον αντίπαλο. Με τον Παναθηναϊκό μπήκαμε δύνατα, ξέραμε ότι και αυτοί θα μπουν δυνατά, όμως, ήμασταν σίγουροι για τους εαυτούς μας, βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και εκεί τελείωσαν όλα.»

Για την προσωπική του εμφάνιση υπογράμμισε: «Προσπαθώ συνέχεια να δίνω το 100% και να βοηθάω την ομάδα. Στο προηγούμενο ματς μπορεί να έκανα κάποια λάθη, αλλά αναλώθηκα πολύ στο να κυνηγάω μπάλες και να δίνω ένταση στο παιχνίδι, αυτό που είχα δει ότι λείπει. Αυτό που σκεφτόμουν τώρα είναι να μπω στο γήπεδο δυνατά.

Θέλω να πω, επίσης, ότι το περασμένο Σάββατο είχα μία θλάση α' βαθμού και θέλω να ευχαριστήσω και τον γιατρό και τον κ. Καπούλα, γιατί μέσα σε τρεις μέρες κατάφεραν να με βάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να είσαι τραυματίας και να ρισκάρεις την συμμετοχή σου.

Είχαμε συζητήσει με το ιατρικό τιμ και συμφωνήσαμε ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να παίρνεις κάποια ρίσκα. Εγώ προσωπικά είμαι αυτής της επιλογής. Είχα πάρει το ίδιο ρίσκο και με τον Αρη στον πρώτο γύρο, αλλά τότε είχα αντικατασταθεί στο 10'. Τώρα, όμως, μας βγήκε. Δέχθηκα μετά ένα χτύπημα από τον Κουρμπέλη στο ίδιο σημείο, το αισθάνθηκα να βαραίνει και γι' αυτό ζήτησα αλλαγή.»

Τέλος, για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την σκανδαλώδη εισήγηση της ΕΕΑ σημείωσε: «Προσπαθούμε να μην ακούμε τίποτα. Δεν μας αφορά τίποτα εκτός αγωνιστικών χώρων. Εμείς θέλουμε να αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και να κατακτήσουμε ξανά το νταμπλ. Αν βγει κάποια απόφαση, όποια και αν είναι αυτή, είναι δουλειά της ομάδας και του κόσμου να βοηθήσει σε αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.