Πελεκίδης: «Όνειρο και μεγάλη πρόκληση ένας ευρωπαϊκός τίτλος με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team06 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πελεκίδης και μίλησε για τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη σειρά των τελικών κόντρα στη Νέα Ιωνία. 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας: «Δεν υπάρχουν μυστικά, είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Ξεκινάς από το οργανωτικό κομμάτι, τους ανθρώπους που είναι πίσω από την ομάδα. Μετά είναι ο τρόπος που δουλεύει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δημιουργήσει νοοτροπία πρωταθλητισμού οπότε κάθε αθλήτρια που έρχεται στην ομάδα μπαίνει σε αυτή τη λογική. Και μετά είναι και η ποιότητα του ρόστερ και η σκληρή δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο την τελευταία πενταετία».

Για τα καλά λόγια από την τερματοφύλακα της ομάδας την Κατερίνα Τομάσεβιτς που έχει αγωνιστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Είναι κολακευτικό και όταν αθλητές τέτοιου επιπέδου όταν έρχονται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα έχουν στο μυαλό τους ότι το επίπεδο είναι πιο κάτω, οπότε ίσως να περιμένουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και στο κομμάτι ων προπονήσεων. Εμείς αυτό που έχουμε βελτιώσει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα έχει να κάνει με το επίπεδο της προπόνησης που πάντα είναι συνυφασμένο με τους αθλητές που έχεις στην ομάδα σου και προσπαθούμε να λειτουργούμε όσο γίνεται σε επαγγελματικά πλαίσια παρ’ όλο που είμαστε σε ένα ερασιτεχνικό άθλημα, οπότε και ένας αθλητής άλλου επιπέδου που θα έρθει στη χώρα μας θα μείνει ικανοποιημένος από αυτό το κομμάτι, βλέπει τη δουλειά η οποία γίνεται και ξέρει και τους λόγους που έρχονται τίτλοι στην ομάδα».

Για το Πρωτάθλημα που ήρθε δύσκολα μετά την απώλεια του Κυπέλλου: «Όταν η ομάδα έχει μάθει να παίρνει το νταμπλ, καλομαθαίνεις αλλά στον αθλητισμό τίποτα δεν σου χαρίζεται, δεν παίρνεις τίποτα από την αρχή. Χάσαμε δίκαια το Κύπελλο γιατί η Νέα Ιωνία ήταν καλύτερη εκείνη την περίοδο που παίξαμε τον τελικό. Οπότε τελειώνοντας αυτό, και βγάζοντας ο καθένας έξω τον εγωκεντρισμό του, έπρεπε να βρούμε τι δεν πάει καλά να το βελτιώσουμε. Η ομάδα είχε καλά αντανακλαστικά στο κομμάτι των ενισχύσεων εκείνη την περίοδο και νωρίτερα προσπαθήσαμε να βρούμε τι δεν πήγαινε καλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Κάναμε διορθωτικές κινήσεις και η ομάδα παρουσιάστηκε έτοιμη στο 100% στα πλέι οφ και τους τελικούς και νομίζω δίκαια κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Σίγουρα μας πείσμωσε η απώλεια του Κυπέλλου γιατί όταν κάνεις πρωταθλητισμό θέλεις να κλείσεις τη σεζόν με μία μεγάλη επιτυχία».

Τι σημαίνει αυτό για τη νέα χρονιά: «Είμαστε “καταδικασμένοι” να παλεύουμε για τους τίτλους. Οπότε ξεκινάμε με τη διατήρηση των κεκτημένων και να κατακτήσουμε ξανά το Κύπελλο. Πάντοτε ο πήχης είναι ψηλά και αυτό είναι το δύσκολο σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και μπορεί να πάρεις κάποτε έναν τίτλο αλλά η προσπάθεια να παραμένεις στην κορυφή είναι ιντριγκαδόρικο και μεγάλο κίνητρο για όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Οπότε η ομάδα ξεκινά με στόχο να μείνει στην κορυφή. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό κομμάτι είναι στόχος μια καλή πορεία αλλά εκεί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες οπότε το βλέπουμε σε δεύτερη φάση».

Για την Ευρώπη και ίσως την κατάκτηση ενός τροπαίου: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση αλλά για να διακριθείς σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό χρειάζονται πολλά πράγματα και πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα για μπορέσει να πάει σε αυτή την κατέυθυνση. Θα πρέπει να συνδράμουν πολλοί για να χτιστεί μία ομάδα που θα διεκδικήσει έναν τίτλο στην Ευρώπη, είναι ένα όνειρο. Απλά δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, πρέπει να γίνει σταδιακά και μεθοδικά για να μπορέσει η ομάδα ενδεχομένως κάποια στιγμή να διεκδικήσει και έναν τέτοιο τίτλο».

Αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση για τη νέα σεζόν: «Δεν έχουμε κάνει επίσημη κουβέντα με τον κ. Χασεκίδη. Έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες απέξω-απέξω. Νομίζω στις επόμενες 10 μέρες θα έχουμε καταλήξει στο αν θα είμαστε μαζί και την επόμενη χρονιά, κάτι που είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Είναι επιθυμία και των δύο πλευρών, αλλά όταν τελειώνει μια χρονιά χρειαζόμαστε μία περίοδο ηρεμίας και ξεκούρασης ώστε να μην υπάρχει πίεση και άγχος στις αποφάσεις που θα παρθούν. Μετά θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει».

Τι αλλαγές θα γίνουν στην ομάδα: «Η ομάδα πάντα προσπαθεί να διατηρεί τον κορμό και τις αθλήτριες οι οποίες θεωρεί ότι θα τη βοηθήσουν και τη νέα χρονιά για να διακριθεί. Παρόλα αυτά, είναι μια αμφίδρομη σχέση γιατί δεν είναι μόνο θέλημα της ομάδας αλλά και των αθλητριών που έχουν προτάσεις. Οπότε δεν ξέρουμε αν κάποια που θέλουμε στην ομάδα θα είναι εδώ και την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα, θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να στηθεί ένα ρόστερ το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και καλύτερο από το φετινό για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει και την επόμενη χρονιά τους στόχους της».

Για τον κόσμο: «Είναι πάρα πολύ βασικός παράγοντας και στον τελευταίο τελικό μας έδωσε έξτρα ενέργεια. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους μας έχουν στηρίξει όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς τη στήριξή του κόσμου δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Σε ένα τέτοιο άθλημα όπως το χάντμπολ, έχοντας 200-300 άτομα μέσα στο γήπεδο δίνουν φτερά στις αθλήτριες. Οπότε και στραβά να πάει κάτι, έχεις την ψυχολογική ώθηση για να μπορέσεις να το ανατρέψεις και να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι ο όγδοος παίκτης μας και τον θέλουμε δίπλα μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.