Πείτε ποιο είναι το πλάνο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2020

Ο αποκλεισμός από τους «32» του Europa League πονάει πολύ, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ απέτυχε για μία ακόμη φορά να κρατήσει δύο «καρπούζια» κάτω από την ίδια μασχάλη. Δηλαδή να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και πορεία πρόκρισης στην Ευρώπη.

Την τελευταία φορά που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League ήταν τον Φεβρουάριο του 2017 με αντίπαλο την Σάλκε. Εκτοτε δεν κατάφερε να κάνει ούτε αυτή την πορεία. Με όλες τις αλλαγές που έγιναν από το καλοκαίρι, την πώληση βασικών παικτών, την απόκτηση άλλων στις θέσεις τους, την αποχώρηση του Φερέιρα και την ενεργοποίηση του Γκαρσία, είναι σαφές πως η ομάδα αναζητεί ένα σταθερό δρόμο. Ο Ουρουγουανός ψάχνει να βρεί λύσεις, ασφαλώς και δεν έχει ευθύνες για τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι, για τις αποχωρήσεις, τις πωλήσεις, τις μεταγραφές και την προετοιμασία. Εχει ευθύνες όμως για το προχθεσινό του κοουτσάρισμα. Βρέθηκε σε κακή μέρα. Όπως και βασικοί παίκτες.

Ο Γκαρσία, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του, έως το 2023. Για τρία χρόνια. Ερώτημα; Με τον Ουρουγουανό τεχνικό για την επόμενη τριετία, ποιο είναι το πλάνο που έχει εκπονηθεί; Ποιο είναι το πρότζεκτ που έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί; Δεν πρέπει να παρουσιαστεί (έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης) ο προπονητής και μαζί με τον αθλητικό διευθυντή, να ανακοινώσουν τους στόχους της ομάδας για τα επόμενα χρόνια; Δεν πρέπει να εξηγηθεί πως θα βαδίσει ο ΠΑΟΚ και ποιοι είναι οι στόχοι.

Είναι σαφές πως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ή ακόμη και διευκρινήσεις. Εχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα από το καλοκαίρι, αυτό είναι αλήθεια. Όμως είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί επίσημα, το πλάνο δράσης για τα επόμενα χρόνια.

Πολύ απλά, διότι μετά από μία τέτοια ευρωπαϊκή κατραπακιά, έναν οδυνηρό – πρόωρο- αποκλεισμό από τους «32» της διοργάνωσης, αναζητούνται ευθύνες. Σε ποιόν ή ποιους πρέπει να αποδοθούν; Στους παίκτες; Στον Γκαρσία που πρόσφατα ανέλαβε; Σε όσους επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του καλοκαιριού που μέχρι τώρα δεν αποδίδει; Στον προηγούμενο προπονητή;

Ο Γκαρσία από προχθες το βράδυ δεν… «μιλούσε» ούτε με τον… εαυτό του. Συνοφρωμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα, δεν μπορούσε να δεχθεί τον αποκλεισμό. Πόνεσε πολύ η ήττα. Σε όλους. Ηταν βεβαίως, σε συνεχείς συζητήσεις με τους συνεργάτες του. Για να βρουν λύσεις άμεσα. Για να αντιδράσει η ομάδα. Από αύριο, με τον Αστέρα. Αυτονόητο είναι, πως όλοι οι παίκτες θα «τσεκάρονται» πολύ πιο αυστηρά από εδώ και στο εξής. Ολοι ανεξαιρέτως. Για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ τίτλους στην Ελλάδα, πρέπει οι παίκτες του, να βγάζουν «φωτιές». Η Ευρώπη αποτελεί παρελθόν. Το παρών, είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αποτελούν στόχους της ομάδας. Εκεί αναζητείται άμεση αντίδραση. Οσο δύσκολη κι αν είναι η απότομη προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.