«Πέφτουν» κεφάλια για το χάος στον FIR Αθηνών

Παναγιώτα Απέργη05 Ιανουαρίου 2026

Τη διενέργεια ΕΔΕ για το απίστευτο χάος που δημιουργήθηκε το πρωί της Κυριακής (4/1) σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας εξαιτίας του προβλήματος στο FIR Αθηνών διέταξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, με τη σχετική έρευνα «θα πέσουν κεφάλια», καθώς επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που επηρέασε τις μεταφορές, οδηγώντας σε πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων, αναδρομολογήσεις αεροσκαφών και ακυρώσεις δρομολογίων. «Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας υπήρχε ένας έντονος θόρυβος ο οποίος καθιστούσε αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών», είπε ο Χρίστος Δήμας.

Μάλιστα, ο Υπουργός παρατήρησε ότι η ΥΠΑ ξεκίνησε αμέσως, σε συνεργασία  με τον ΟΤΕ και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, ενδελεχή έλεγχο όλων των υποδομών, προκειμένου να ταυτοποιήσει το είδος των παρεμβολών, καθιστώντας σαφές ότι δεν φαίνεται να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση, αν και η ακριβής αιτία δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη. «Σαφέστατα και θα πέσουν κεφάλια Η ΕΔΕ διεξάγεται για να δούμε ποιος έχει την υπευθυνότητα. Το πρόβλημα ήταν στο σύνολο των συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των εφεδρικών. Σε όλα υπήρχε αυτός ο θόρυβος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.