Παυλίδης: «Θα ήθελα να παίξω στο αγγλικό πρωτάθλημα - Αυτός είναι ο στόχος μου με τα γκολ και τις ασίστ»

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2021

Ο διεθνής επιθετικός, Βαγγέλης Παυλίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την χρονιά που μας αφήνει, αλλά και τους στόχους του για το μέλλον με τη φανέλα της Άλκμααρ.

«Λείπω επτά χρόνια από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Έχω φύγει από τα 16 και είμαι 23. Δεν υπήρχε στιγμή που να είπα θέλω να γυρίσω. Όταν ήμουν στην Κ23 της Ντόρτμουντ ήθελα να πάω σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά δεν είχα κάποια πρόταση και είχα σκεφτεί να επιστρέψω καθαρά, όμως, ποδοσφαιρικά για να μπορέσω να κάνω κάτι. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο καιρό, είχα κάποιες προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά μετά ήρθε η απόφαση να παραμείνω άλλους έξι μήνες στην β' ομάδα της Ντόρτμουντ και με βγήκε σε καλό» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε 26 ματς έχω δέκα γκολ. Θα ήθελα να τελειώσω με 20 τέρματα και 7-8 ασίστ. Η ομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά, αλλά μετά βρήκε τα πατήματά της. Με βοηθάει επειδή παίζει επιθετικά, έτσι είναι πιο εύκολο να κάνεις στατιστικά. Πριν αποφασίσω να πάω στην Άλκμααρ, ήθελα να δω τι σκέφτονται για μένα. Μου άρεσε το πλάνο τους, υπέγραψα και είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου γιατί είναι ένα σκαλί πάνω από την Βίλεμ.

Αυτή την στιγμή θεωρείται ομάδα του top4 της Ολλανδίας και στην Ευρώπη και στο κύπελλο θέλουμε να διεκδικήσουμε πράγματα. Στόχος μου είναι μέσα από αυτό να βελτιωθώ και να καθιερωθώ σαν ένα καλό φορ. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρω αν μου ταιριάζει. Πολύ μου αρέσει και η Γερμανία γιατί είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είδα πως ζουν για το ποδόσφαιρο, το αγαπάνε.»

Τόνισε ότι: «Όταν ένας Έλληνας πάει καλά σε μία ομάδα υπάρχει συνέχεια με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία χρόνια είναι ευχάριστο που οι ομάδες χρησιμοποιούν νεαρούς, όπως ο Μιχαηλίδης και ο Αλεξανδρόπουλος Δεν νιώθω πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, απλώς προσπαθείς να κάνεις την δικιά σου καριέρα και να βοηθήσεις την ομάδα που βρίσκεσαι.»

Για το γκολ του που διεκδικεί το βραβείο «Πούσκας» σημείωσε: «Είναι ατομικό βραβείο. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή την λίστα, είναι σαν όνειρο.»

Για την εξέλιξη της εθνικής υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν μπορούμε να φτάσουμε το παλαιότερο επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι στο επόμενο EURO πρέπει να είμαστε στην τελική φάση. Όλα τα παιδιά πιστεύουμε στο πλάνο, το δείξαμε και εναντίον της Σουηδίας και εναντίον της Ισπανίας. Σίγουρα είχαμε δύσκολο όμιλο για να πάμε στο Μουντιάλ, όμως, πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στην εθνική.»

Για την διακοπή της συνεργασίας με τον Φαντ Σιπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ο κατάλληλος για να το κρίνω. Δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά σίγουρα εγώ ήμουν χαρούμενος μαζί του γιατί μου έδωσε την ευκαιρία. Αλλά αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Εγώ είμαι για την εθνική Ελλάδας.»

Όσο για το τι του λείπει από την Ελλάδα: «Τα ελληνικά, οικογενειακά τραπέζια... Η ευχή μου είναι υγεία πάνω απ' όλα και αγάπη στον κόσμο.«

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.