Πατέρας Πέλκα: «Ο Φερέιρα ήταν σαν να τον έδινε στον κόσμο και του έλεγε φθηνές δικαιολογίες!»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2021

Για την εκπληκτική πορεία του Δημήτρη Πέλκα στην Φενέρμπαχτσε μίλησε στο Metropolis 95.5 ο πατέρας του, Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σχέση του γιου του με τον Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. 

 «Είμαι περήφανος 1000%. 100% να πω είναι λίγο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι κίνητρο, αυτό που αναζητούσε πάντα, το κάτι παραπάνω. Να διεκδικήσει κάτι καινούργιο, οι στόχοι που έχει. Απελευθερώθηκε εκεί γιατί δεν έπεσαν όλοι πάνω του να τον πιέσουν για Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωτάθλημα.  

Τελευταία ήταν πολύ μεγάλη η πίεση στον ΠΑΟΚ. Έχει αποκτήσει, βέβαια, και πείρα. Στον ΠΑΟΚ ήταν πιο δύσκολο να του βγουν τα πράγματα, γιατί υπήρχε η πίεση. Τον είχε πρώτη αλλαγή ο Φερέιρα, στην ουσία τον έδινε στον κόσμο. Δεν λέω ότι το έκανε εσκεμμένα, όμως, όταν σε κάθε ματς βγάζεις τον αρχηγό σου στο 60' δείχνεις ότι το... γρανάζι εκεί μπάζει. Αυτό του στοίχιζε ψυχολογικά».  

Τόνισε ακόμη ότι: «Το είχε κουβεντιάσει αυτό με τον Φερέιρα. Του είπε ότι μέχρι το 60' τα είχες δώσει όλα, συνήθως κάνω πρώτη αλλαγή τους παίκτες που τρέχουν πολύ και δεν έχουν να δώσουν κάτι περισσότερο, ενώ ο Δημήτρης είχε να δώσει άλλα τόσα, για να βάλω κάποιον φρέσκο εκεί και να μην χαθεί η συνοχή. Ήταν φθηνή δικαιολογία».  

Για την ζωή του στην Τουρκία δήλωσε: «Εκεί, για να μπορέσει να γλιτώσει από τον covid είναι σπίτι, προπόνηση. Τίποτα άλλο. Εκεί τα σχόλια από τον κόσμο είναι πιο χαλαρά. Η οργάνωση είναι πολύ καλή. Τουλάχιστον η Φενέρ, είναι μακράν μπροστά από τις ελληνικές ομάδες. Το προπονητικό κέντρο είναι σαν ξενοδοχείο».

Υπογράμμισε ότι: «Σέβονται πολύ το Πατριαρχείο και τους Χριστιανούς, γιατί είναι πολλοί Κρυπτοχριστιανοί. Το ότι ο Δημήτρης κάνει τον σταυρό του έχει σχολιαστεί μόνο θετικά. Τώρα, βέβαια, που βάζει τα γκολ, όταν δεν τα βάζει να δούμε τι θα γίνει (γέλια). Υπάρχει το Γιουνανιστάν, αλλά τώρα τελευταία ακούω διάφορα παρατσούκλια που του έχουν βγάλει, όπως Δίας. Κάνουν αίτημα στη Φενέρ να αλλάξει υπηκοότητα και να κάνει το όνομά του... Πόλακ».  

Σε ερώτηση για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Κόντρα στον πολύ κόσμο που λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα, εγώ βλέπω ότι κάνει ευκαιρίες. Την πιστεύω την ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.