Πατά σε στέρεες βάσεις

Μάνος Χατζάκης09 Ιουνίου 2020

Γερός κορμός, φτιαγμένος από υλικά, τα οποία είναι... ανθεκτικά και ικανά να φέρνουν νίκες. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από τη σαββατιάτικη νίκη επί του ΟΦΗ, η οποία αποδείχθηκε προϊόν των προσωπικοτήτων. Οι Γκάμα και Φετφατζίδης αποτέλεσαν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, αλλά δεν ήταν μόνοι τους.

Ο Πορτογάλος ήταν όλα τα λεφτά, καθώς σκόραρε δύο φορές, ξεκίνησε τη φάση του τρίτου τέρματος και γενικώς απέδειξε τον λόγο, που ο Μίκαελ Ενινγκ τον θεωρεί απαραίτητο και για την ερχόμενη σεζόν. Στα 32 και... κάτι, ο Γκάμα έτρεξε, δημιούργησε και προσπάθησε να κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε περισσότερους συμπαραστάτες, κυρίως στο πρόσωπο του Φετφατζίδη, ωστόσο αμφότεροι “ανέβασαν” συνολικά την ομάδα, για να έρθει το τελικό 3-1 επί των Κρητικών.

Οι Θεσσαλονικείς νιώθουν... καλά, γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει έτοιμη βάση, η οποία πρέπει να διατηρηθεί, ώστε να πλαισιωθεί στη συνέχεια από άλλους ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που επιτευχθεί η άρση του ban. Η διαμορφωθείσα κατάσταση καθιστά ως αναγκαιότητα την επίτευξη συμφωνιών με αρκετούς ποδοσφαιριστές (π.χ. Ματίγια, Κόρχουτ, Λάρσον, Σόουζα) των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές διεργασίες. Γίνεται κατανοητό πως, από τη στιγμή που ο Αρης δεν μπορεί να κάνει μέχρι σήμερα μεταγραφές, η παραμονή του “κορμού” κρίνεται αυτονόητη και η χρονική συγκυρία είναι κομβική.

Η αρχή έγινε με την επέκταση της συνεργασίας με τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος θα ήθελε να έχει μαζί του ποδοσφαιριστές τους οποίους, πλέον, γνωρίζει και εκτιμά. Βέβαια, αυτό είναι έργο της διοίκησης και τα στελέχη της εταιρίας γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν, προκειμένου να μην υποστεί αλλοιώσεις η πετυχημένη μορφή του υπάρχοντος ρόστερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.