Πασσαλής: «Από τον Άρη λείπει ο φορ περιοχής»

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2020

Ο Πέτρος Πασσαλής μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον Άρη, τη σταθερότητα του Τζέγκο, την έλλειψη του φορ περιοχής και του γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Τζέιμς Τζέγκο και το αν τον θεωρεί MVP:

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πολύ φορμαρισμένος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του μπροστά από τα στόπερ, βοηθάει και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά δεν είναι από τους παίκτες που δίνουν βαθμούς στις ομάδες. Για να μπορέσει μια ομάδα να έχει υψηλές βλέψεις, αυτοί που κινούνται μεσοεπιθετικά δίνουν την ώθηση το κάτι παραπάνω».

Για το αν ο Τζέγκο μπορεί και απελευθεώνει τον Ματίγια;

«Νομίζω και ο Σάσα την προηγούμενη περίοδο είχε τα ίδια προσόντα και χαρακτηριστικά και ήταν στην αντίστοιχη κατάσταση. Δεν θεωρώ ότι η καλή απόδοση του Τζέγκο μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτό. Η καλή απόδοση του Ματίγια εξαρτάται από τον ίδιο τον Ματίγια. Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας στον φετινό Τζέγκο από τον περσινό Σάσα».

Για το αν στο 4-3-3 μπορούν να συνυπάρξουν Τζέγκο και Σάσα:

«Είναι κάτι που προσπάθησε ο Ένινγκ να το κάνει στην αρχή της σεζόν. Νομίζω ο ένας ακυρώνει τον άλλο όταν είναι μαζί στο γήπεδο. Ο Άρης χρειάζεται έναν από τους δύο στην αρχική ενδεκάδα ή σε κάποια ματς που πιστεύει ο προπονητής ότι θα δεχθεί μεγάλη πίεση ώστε να είναι καλός μεσοαμυντικά. Με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες που παίζουν στο κέντρο, από τους τέσσερις θα αγωνίζονται δύο. Κατ’ εμέ ως δίδυμα: Ματίγια-Κάτσε ή Τζέγκο-Σάσα. Δημιουργικά ο Κάτσε μπορεί να καλύψει περισσότερο. Έχει την επικοινωνία, μπορεί να σουτάρει».

Για το ότι Τζέγκο και Σάσα δεν πήγαν δημιουργικά καλά συνυπάρχοντας:

«Είναι ξεκάθαρο για εμένα βλέποντας τα πρώτα ματς. Τον Τζέγκο δεν τον γνωρίζαμε. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Σάσα. Διαφωνώ ότι μπορεί ο Σάσα να παίξει ως 8άρι. Μπορεί κάποιες στιγμές να «πατήσει» την αντίπαλη περιοχή, αλλά τα προσόντα του είναι ανασταλτικά, να παίξει την πρώτη πάσα, να παίξει και κάθετα αλλά όχι να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή».

Για το ότι ο Μάνος έχει περισσότερες τελικές απ’ ότι ο Λόπεθ και την εν γένει εικόνα της επιθετικής γραμμής του Άρη:

«Ο Άρης είναι πάρα πολύ δυνατός φέτος στα αμυντικά χαφ, εκεί δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Όπως και στις θέσεις πίσω από τον φορ και στα πλάγια και ως δεκάρια. Ο Σίλβα επίσης έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη είναι στο κομμάτι του σέντερ φορ. Και οι δύο μου δίνουν την εντύπωση περιφερειακού φορ και όχι καθαρού σέντερ φορ. Είναι φιλότιμοι, αλλά ο επιθετικός οφείλει να είναι εκτελεστής. Δεν νομίζω ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρέπει να βάλω γκολ. Δεν ξέρω πως θα μπορέσει να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μακάρι να δώσουν κάποια γκολ οι συγκεκριμένοι παίκτες για να κυνηγήσει ο Άρης τους στόχους που έχει θέσει».

Για το ότι ο Λόπεθ δεν βρίσκεται μέσα στην περιοχή:

«Γι’ αυτό «πατάνε» περιοχή ο Γκάμα, ο Γκαρσία. Κλείνουν στον άξονα και από τα πλάγια μπαίνουν περιοχή. Και ο Λόπεθ και ο Μάνος μου δίνουν την αίσθηση περιφερειακού επιθετικού. Έκανε ο Μάνος τελικές ήταν δραστήριος και κινητικός, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο φορ περιοχής».

Για την Εθνική ομάδα και το παιχνίδι με τη Σλοβενία:

«Εκνευρίστηκα στον αγώνα με τη Σλοβενία. Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο σ’ αυτή την Εθνική, αλλά νομίζω δεν υπάρχει η σπίθα. Αυτό που κάνει μια ομάδα να ξεχωρίζει».

Για το αν υπάρχουν ηγέτες στην Εθνική κι αν η έλλειψή τους ευθύνεται γι’ αυτό το συμπέρασμά του:

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ηγετών στο γήπεδο ή γενικότερου κλίματος. Είδα ότι δεν υπήρχε η σπίθα. Να ανάψει ένα φυτίλι, να πιέσει η Εθνική. Δεν πίεσε η ομάδα παρ’ ότι ήθελε τη νίκη. Φάνηκε ότι αρκετοί παίκτες έχουν ποιότητα, αλλά δεν υπήρχε η σπίθα του… τελικού, η πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Δεν μπορεί στο τελευταίο πεντάλεπτο-δεκάλεπτο να μην έχεις αυτό το πάθος να τρέξεις, να πιέσεις να διεκδικήσεις. Δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο σύνολό του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιος πρέπει να βρεθεί να ανάψει τη σπίθα, να δώσει την ένταση που απαιτείται για να φτάσει η Εθνική εκεί που ήταν κάποτε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.