Πάσχα σημαίνει…

Χρήστος Νάσκας24 Απριλίου 2022

Πάσχα σημαίνει…

Πάσχα σημαίνει μοναδικότητα, πανδαισία συναισθημάτων, προσμονή για αυτό που θα έρθει, για αυτό που θα μας λυτρώσει, που θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτεροι σαν άνθρωποι.

Πάσχα σημαίνει…

Κατάνυξη, ευλάβεια, πένθος, μέρες διαφορετικές από όλες τις άλλες, τόσο διαφορετικές που νιώθεις το παρελθόν να είναι κάθε στιγμή δίπλα σου. Αυτό που έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια…

Πάσχα σημαίνει…

Μαρτύριο, Σταύρωση, Αποκαθήλωση, Ανάσταση, μια διαδρομή που σε παρασύρει και αν μη τι άλλο σε κάνει να αναρωτιέσαι χωρίς περιττές σκέψεις. Και είναι χρήσιμο να αναρωτιέσαι.

Πάσχα σημαίνει…

Ένα κεράκι για όλα αυτά που μας πονάνε, για όλα αυτά που θυμόμαστε με αγάπη και στοργή, για αυτούς που μα λείπουν.

Και για όλους αυτούς που θέλουμε να είναι δίπλα μας. Να μας αγαπάνε και να τους αγαπάμε.

Πάσχα σημαίνει…

Ευκαιρία να ανταμώσεις φίλους στο χωριό, πηγαίνοντας από την πόλη, φίλους που έχεις καιρό να τους δεις, αλλά να ακολουθήσεις και την αντίθετη διαδρομή. Από το χωριό στην πόλη. Πάλι φίλους θα ψάξεις να δεις…

Πάσχα σημαίνει…

Μυρωδιές, γεύσεις, αρώματα, παντού όλα αυτά, στο σπίτι, στους δρόμους, να μοσχοβολάει μυρωδιές, παραδοσιακές και πιο… μοντέρνες, να μοσχοβολάει ελπίδα πως κάτι ωραιότερο θα συμβεί αύριο, θα μείνει μια κακή ανάμνηση το άσχημο που ζήσαμε.

Πάσχα σημαίνει…

Το γλέντι της παρέας, οι συζητήσεις, το στην υγειά μας και στην υγειά σας, να περνάμε καλά, το έμαθες αυτό ή δεν το ήξερα εκείνο πω, πω, πως μεγάλωσαν έτσι τα παιδιά, καιρό έχουμε να σας δούμε.

Πάσχα σημαίνει…

Ανυπομονησία, βιασύνη, αλλά και ένα, μα γιατί πέρασε τόσο γρήγορα η μέρα.

Κυριακή του Πάσχα , μια μέρα που αλλάζει, γίνεται ολονών και του καθενός ξεχωριστή, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να προσθέσει και άλλες ώρες στη διάρκεια της, να μη φύγει τόσο γρήγορα, να κρατήσει γιατί περνάμε ωραία.

Δεν το κάνουμε κάθε μέρα αυτό…

Πάσχα σημαίνει…

Να κατανοήσουμε, να προβληματιστούμε, να καταλάβουμε, να μη «σταυρώνουμε» τον διπλανό μας , να μη κάνουμε τον Πόντιο Πιλάτο, να ακούμε και να μάθουμε να συζητάμε χωρίς αχρείαστες φωνές.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να γίνουν μεγάλες και ωραιότερες και οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Να περάσετε όμορφα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.