Πάσχα: Διχασμένοι οι ειδικοί για την άρση των περιορισμών

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Ο κόσμος είναι λογικό να περιμένει πως και πως την γιορτή του Πάσχα για να κάνει μία εκδρομή και να ξεσκάσει μετά από το πολύμηνο lockdown. Μπορεί κυβέρνηση και ειδικοί να θέλουν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία, όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στα νοσοκομεία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για προβλέψεις και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν την Μεγάλη Δευτέρα.

Οι πιθανότητες για άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού που θα επιτρέψουν την έξοδο του Πάσχα, την δεδομένη στιγμή φαίνεται πως να είναι στο 50-50. Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι, ενώ πολλοί είναι αυτοί που είναι συγκρατημένοι, περιμένοντας να δουν αν συνεχιστεί η σταθεροποίηση κρουσμάτων και η πτώση της θετικότητας που παρατηρείται, ώστε να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη αποκλιμάκωση.

Το μόνο που θεωρείται σίγουρο -προς το παρόν- είναι ο στόχος για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Στόχος τον οποίο στην κυβέρνηση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο, και ο οποίος προϋποθέτει και την απελευθέρωση των μετακινήσεων, καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη «είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.