Πάρτι - πρόκρισης για την Πορτογαλία με χατ τρικ του Γκονζάλο Ράμος

Παναγιώτα Χαλκιά06 Δεκεμβρίου 2022

Πάρτι έστησε η Πορτογαλία επικρατώντας με 6-1 της Ελβετίας και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ. 

Οι Πορτογάλοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 17ο λεπτό. ΟΦέλιξ βρήκε τον Ράμος στην περιοχή και εκείνος γύρισε, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» του Ζόμερ κάνοντας το 1-0.

Συνέχισαν να πιέζουν και στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης βρήκαν και δεύτερο τέρμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Πέπε πήδηξε στην καρδιά της άμυνας των Ελβετών και έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Τρελό το δεύτερο ημίχρονο καθώς μέσα σε επτά λεπτά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα τρεις φορέςΣτο 51΄ο Νταλότ από δεξιά έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Ράμος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και παραβίασε την αντίπαλη εστία κάνοντας το 3-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ράμος έδωσε στον στον Γκερέιρο, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το 4-0 για τους Πορτογάλους.

Οι Ελβετοί κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 4-1 στο 58ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον ο Ακάντζι που την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης, η Πορτογαλία έφτασε και σε πέμπτο γκολ όταν μετά από αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Φέλιξ που έβγαλε στον Ράμος  που με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έκανε το 5-1

Η Πορτογαλία είχε κλειδώσει την πρόκριση και ο κόσμος ζητούσε απεγνωσμένα να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Σάντος τους άκουσε και στο 73ο λεπτό ο Πορτογάλος πέρασε ως αλλαγή και οι φίλαθλοι τον αποθέωσαν.

Ο Πορτογάλος προσπάθησε να βάλει και εκείνος το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού το γκολ που σημείωσε στο 84΄ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ραφαέλ Λεάο με σουτ και η Πορτογαλία πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73' Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81' Νέβες), Φερνάντες (87' Λεάο), Ράμος (73' Όρτα), Φέλιξ (73' Ρονάλντο) Ελβετία: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46' Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54' Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54' Σεφέροβιτς), Βάργκας (66' Οκαφόρ), Εμπολό (89' Τζασαρί)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.