Πάρκο Αθλητικής Φιλίας: Τοποθετήθηκαν μαρμάρινες πλάκες για την αποφυγή βανδαλισμού

Metrosport Team08 Απριλίου 2022

Μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των θυμάτων οπαδικής βίας τοποθετήθηκαν στο πάρκο αθλητικής φιλίας, το οποίο εγκαινιάστηκε στη 1 Μαρτίου του 2022.

Από σήμερα τα ονόματα του Άλκη, του Τόσκο και του Νάσου θα είναι χαραγμένα σε μάρμαρο, στο πάρκο αθλητικής φιλίας, ώστε να αποτραπεί εκ νέου ο βανδαλισμός τους.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Μαρτίου άγνωστοι έκλεψαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων οπαδικής βίας, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κάτω από τρεις ελιές, που φυτεύτηκαν συμβολικά στο σημείο, έχοντας μάλιστα την ηλικία των φιλάθλων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και με τις μνήμες από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού να είναι ακόμη νωπές, ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε παραδώσει στη 1/3/2022 το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, έναν χώρο πρασίνου, αφιερωμένο στα τρία τελευταία θύματα της οπαδικής βίας.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε σήμερα τις μαρμάρινες πλάκες στο πάρκο, τιμώντας τα τρία αδικοχαμένα παιδία, στέλνοντας παράλληλα και διττό μήνυμα, αφενός να μην υπάρξουν άλλα θύματα από οπαδική βία και αφετέρου αυτός ο χώρος να αποτελέσει σημείο συμφιλίωσης και ενότητας.

Πηγή: grtimes.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.