Παρίσι: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου - Δύο νεκροί

Metrosport Team25 Απριλίου 2022

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Παρισιού, στη Ποντ-Νεφ, το βράδυ της επανεκλογής του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, το οποίο κατευθυνόταν πάνω τους.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το Πρακτορείο είναι φίλα προσκείμενο στη γαλλική αστυνομία. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το όχημα κινείτο αντίθετα στην κατεύθυνση του δρόμου και οι αρχές προσπάθησαν να το σταματήσουν για έλεγχο. 

Τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να πέσει πάνω στους αστυνομικούς, με τους ίδιους να ανοίγουν πυρ, με αποτέλεσμα δυο νεκροί και ένας τραυματίας, τονίζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν στο χώρο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ιατροδικαστές. Στο αιματηρό περιστατικό υπήρξε και μαρτυρία ενός τουρίστα, του Σάμακ, οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου του.

«Άκουσα (να ρίχνουν) τέσσερις σφαίρες. Όταν κοίταξα προς εκεί, είδα έναν άνδρα να τρέχει δέκα ως δεκαπέντε μέτρα. Κατόπιν κατέρρευσε. Κατά τα φαινόμενα, δεν ήταν ο οδηγός, ήταν επιβάτης», δήλωσε ο τουρίστας.

Ενώ ο Μαξίμ Γκεντόν μαζί με τη φίλη του έβγαιναν από ένα εστιατόριο όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς: «Βγαίναμε έξω για να κάνουμε μια μικρή βόλτα. Τότε ακούσαμε πυροβολισμούς. Νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Στην πραγματικότητα, ήταν κάτι πολύ πιο σοβαρό από αυτό».

Η υπόθεση διερευνάται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε παρόμοια περιστατικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.