Παρί Σεν Ζερμέν: Υπογράφει και αναλαμβάνει ο Γκαλτιέ

Metrosport Team02 Ιουλίου 2022

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχρισε τον Κριστόφ Γκαλτιέ ως τον εκλεκτό για να καθήσει στον πάγκο της ομάδας, με τις υπογραφές να αναμένεται να «πέσουν» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρώην τεχνικός της Νις, νιώθει έτοιμος να σηκώσει το ειδικό βάρος της θέσης του προπονητή στους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι μετά από τόσα «πεταμένα» εκατομμύρια δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, και κάθε χρονιά που δεν το πετυχαίνουν, θεωρείται αποτυχημένη.

Με την μετακίνηση του Γάλλου τεχνικού από την Νις στην Παρί να στοιχίζει κοντά στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, και την αποζημίωση του προκάτοχού του, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, να ανέρχεται στα 15εκατομμύρια, οι Παριζιάνοι θα έχουν ξοδέψει 20 εκτομμύρια ευρώ μόνο για την θέση του προπονητή.

Η προετοιμασία της Παρί ξεκινάει στις 4 Ιουνίου και για την ώρα παραμένει ερωτηματικό το αν ο 55χρονος τεχνικός θα προλάβει να δώσει το παρόν στην πρώτη συγκέντρωση των παικτών για την νέα σεζόν.

Ο Γκαλτιέρ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2009 στην Σεντ Ετιέν, το 2017 ανέλαβε την Λιλ με την οποία πέτυχε το μεγαλύτερο επίτευγμά του και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, σηκώνοντας το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2021 και στην συνέχεια πήγε στην Νις στην οποία έκατσε μόλις έναν χρόνο τερματίζοντας 5ος.

Η ομάδα της Νίκαιας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του και αυτός είναι ο Λουσιέν Φαβρ o οποίος θα επιστρέψει στου πάγκους μετά το 2020 και την θητεία του στην Ντόρτμουντ.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.