Παράταση και γαλλική δυάδα

Θανάσης Κυλώνης22 Αυγούστου 2020

Χθες βράδυ είδαμε τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη – Ιντερ, στην Κολωνία, σειρά παίρνει αύριο βράδυ στη Λισσαβόνα ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην πολύπειρη Μπάγερν των 5 πρωταθλημάτων Ευρώπης και την πρωτάρα σε τέτοιο επίπεδο Παρί Σεν Ζερμέν. Ενας τελικός με πιο ξεκάθαρο – στα χαρτιά - φαβορί σε σχέση με τον χθεσινό, ένας τελικός που αν μη τί άλλο υπόσχεται πολλά γκολ και θέαμα, κρίνοντας από τις επιδόσεις των δύο φιναλίστ όλη τη φετινή χρονιά.

Η Μπάγερν από τη μέρα που την ανέλαβε ο Χάνζι Φλικ πετάει… φωτιές. Στη Γερμανία έκανε εύκολα το νταμπλ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε μόνο με νίκες στον τελικό μοιράζοντας 6άρες (Ερυθρός Αστέρας), 7άρες (Τότεναμ) και 8άρες (Μπαρσελόνα)! Η Παρί έκανε τρεμπλ στη Γαλλία, στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε μόνο από τη Ντόρτμουντ χωρίς να της κοστίσει πάντως κι αφού ξέφυγε από του… Χάρου τα δόντια στον προημιτελικό με την Αταλάντα, έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό με τη Λειψία. Άλλο Λειψία κι άλλο Μπάγερν βέβαια, όμως απ’ την στιγμή που η Λυών έφερε σε δύσκολη θέση τους Βαυαρούς την Τετάρτη, σίγουρα μπορεί να τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η Παρί των Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ντι Μαρία και σία. Συν τοις άλλοις, οι Παριζιάνοι έχουν στον πάγκο τους Γερμανό προπονητή. Ο Τούχελ έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στην καριέρα του τους Βαυαρούς και είναι ο καταλληλότερος για να βάλει τους παίκτες του στην ψυχολογία του τελικού.

Προσωπικά θα ρισκάρω στο καλοπληρωμένο Χ (4.00+), ελπίζοντας να δούμε επιτέλους μια παράταση. Κρατήστε και το οξύμωρο στατιστικό που λέει ότι στα 38 τελευταία παιχνίδια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις 2 ισοπαλίες εμφανίστηκαν! Το Νάπολι – Μπαρσελόνα 1-1 στην πρώτη τους αναμέτρηση για την φάση των «16» και το Λυών – Λειψία 2-2 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων το Δεκέμβρη. Νομοτελειακά πλησιάζει η ώρα για ένα Χ, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο ισορροπημένο τελικό, όπου απώτερος στόχος των φιναλίστ είναι η κατάκτηση του τροπαίου και όχι απαραίτητα η νίκη στο 90λεπτο. Αν έπρεπε να ρισκάρω σε ένα ακριβές σκορ, θα πόνταρα στο 2-2 που πληρώνει 10.00.

Πάμε και στη Γαλλία, όπου ξεκινάνε αυτό το Σ/Κ τα πρωταθλήματα ύστερα από 5 μήνες ποδοσφαιρικής απραξίας, με ανώτατο όριο 5.000 θεατών. Από τη Ligue 1 κράτησα τον κυριακάτικο άσο της Νις απέναντι στη Λανς, που επέστεψε ύστερα από αρκετά χρόνια στην κατηγορία και προβλημάτισε με τη εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας. Η Νις είναι σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια, πέρυσι ήταν 5η και θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, με τον Πατρίκ Βιεϊρά να έχει στα χέρια του ένα ποιοτικό ρόστερ, στο οποίο προστέθηκαν αξιόλογα μεταγραφικά αποκτήματα. Στο 2.00+ ο άσος μού κάνει.

Από την πρεμιέρα της Ligue 2, κράτησα το 1.70+ του σημερινού άσου της Τουλούζ κόντρα στη νεοφώτιστη Δουνκέρκη. Με νέα διοίκηση, νέο προπονητή τον έμπειρο Πατρίς Γκαράντ και έχοντας το υψηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, δικαίως θεωρείται το Νο1 φαβορί για άνοδο.


ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΥΑΔΑ
ΤΟΥΛΟΥΖ – ΝΤΑΝΚΕΡΚ 1
ΝΙΣ – ΛΑΝΣ 1

ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ Χ
ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ 2-2 Α.Σ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.