Παρασκήνιο με πολλές πιέσεις σε σημαντικές εκκρεμοδικίες

Δημήτρης Μπούζας05 Μαΐου 2021

Τα «εντόνως διαθρυλούμενα» στο χώρο της αθλητικής δικαιοσύνης επικεντρώνονται σε εκκρεμείς υποθέσεις (ιδιαίτερα σε δύο) από το αποτέλεσμα των οποίων υπάρχει κίνδυνος να έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ήδη φυσιολογικά εξελισσόμενες διαδικασίες αγωνιστικών διεκδικήσεων (πλέι οφ και πλέι άουτ). Στην μία εξ αυτών μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει ανάμειξη (προφανώς και πίεση) από πολιτικό παράγοντα προκειμένου να αποφευχθεί μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. 

Οι δυνατότητες και οι ικανότητες του τελευταίου να κλείνει φακέλους και να λύνει προβλήματα (ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί καταλυτικές και ευεργετικές. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, έχει επιστρατευτεί ακόμη μία φορά κατά το παρελθόν και έλυσε μια σημαντική και επικίνδυνη εκκρεμοδικία. Θεωρώ όχι απλά πιθανή αλλά μετά βεβαιότητας σίγουρη την πίεση που δέχεται η περιβόητη πλέον για την βραδυπορεία της Επιτροπή Δεοντολογίας, για να επισπεύσει τις αποφάσεις της αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δεν θα προκαλέσει ζημιές και αναταραχές. Κι αυτό για να μην εκτεθούν πρόσωπα... και καταστάσεις.

Δυστυχώς είμαστε σε μία πολύ λεπτή και κομβική περίοδο εξελίξεων, δύο – τρία βήματα πριν από το φινάλε των αγώνων, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθούν ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή συμμετοχή και ποιες άλλες την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Καλούνται λοιπόν ως εκ τούτου κάποιες επιτροπές, μερικές από τις οποίες λησμονούσαν και εξαφάνιζαν για πενταετίες ολόκληρες φακέλους και σοβαρές υποθέσεις και κάποιες άλλες καθοδηγούμενες από την πολιτική αθλητική ηγεσία, άσχετα αν έχουν αυτογελοιοποιηθεί και εκτεθεί διεθνώς, να πάρουν αποφάσεις σημαντικές για σοβαρές καταγγελίες όπως πλαστογραφίες, εκβιασμούς, απειλές, απόπειρες χρηματισμού σε προεκλογικές περιόδους.

Πέραν όλων αυτών, το περιβάλλον επιβαρύνεται και από τις συνεχείς καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, ο οποίος αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ κύριο Χριστοβασίλη, τον χαρακτηρίζει... θεραπαινίδα, υπονοώντας και καταγγέλλοντας συγχρόνως ανεξήγητες συμπεριφορές και περίεργα αποτελέσματα των ανταγωνιζόμενων ομάδων της ουράς. Εξαιρώντας βέβαια τα... εντυπωσιακά αποτελέσματα της δικής του ομάδας. Αντλώντας έμπνευση και κουράγιο από την προηγούμενη προσπάθεια του να στηρίξει και να αποδείξει τη γνωστή σκευωρία σε βάρος του ΠΑΟΚ περί πολυιδιοκτησίας, καταθέτει παρόμοιο φάκελο, απειλώντας συγχρόνως και με αποκαλύψεις. Βέβαια τα περί θεραπαινίδων μας δίνουν την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε ότι εκτός από θεραπαινίδες έχουμε και κάποιες οδαλίσκες που ομορφαίνουν τον χώρο.

Οι τελευταίες είναι διατεθειμένες για να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους, λiκνιζόμενες σε τσιφτετέλια και χορούς της κοιλιάς να το γυρίσουν αστραπιαία σε τσιφτετέλια και σε ζεϊμπέκικο. Η ποικιλία είναι εντυπωσιακή και προσδίδει ξεχωριστές διαστάσεις και συγκινήσεις. Συνοψίζοντας τα όσα αφορούν τις σημαντικές και επικίνδυνες εκκρεμοδικίες και αναμένοντας τις όποιες αποφάσεις θα έχουμε, μπαίνουμε γρήγορα μετά από τη μικρή διακοπή που υπήρξε λόγω του Πάσχα στο «μέτωπο» με όλες τις συγκρούσεις να έχουν τον χαρακτήρα και την κρισιμότητα ενός τελικού. 

Με τον ΠΑΟΚ απανωτά να αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά την ΑΕΚ, η οποία ασφαλώς έχει ένα ιδιαίτερο κίνητρο μετά τις δύο ήττες που υπέστη και τον Άρη να υποδέχεται τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.