«Παραλύει» το πρωτάθλημα Αργεντινής για 4 μέρες: Αυτός είναι ο λόγος

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2026

Όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Αργεντινής πήραν μια αιφνιδιαστική και τολμηρή απόφαση, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία στις αρχές Μαρτίου, ως ένδειξη στήριξης προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τσίκι Τάπια.

Η απεργία αναμένεται να παραλύσει το ποδόσφαιρο Αργεντινής από τις 5 μέχρι τις 8 Μαρτίου, βάζοντας προσωρινό «λουκέτο» στις διοργανώσεις της χώρας, καθώς θεωρούν άδικη τη δικαστική δίωξη σε βάρος του Τσίκι Τάπια.

Ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Κλαούντιο «Τσίκι» Τάπια, ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και αυτή η εξέλιξη μπορεί  να βάλει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σύμφωνα με το αργεντίνικο «TN», ο Τάπια θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 5 Μαρτίου και όπως όλα δείχνουν οι πολύ σοβαρές, καθώς η AFA φέρεται πως ενήργησε ως φορέας παρακράτησης και είσπραξης εθνικών φόρων και πόρων κοινωνικής ασφάλισης.

Η εκτελεστική επιτροπή της επαγγελματικής λίγκας της Αργεντινής συσπειρώθηκε και στην κρίσιμη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, προχωρώντας σε τετραήμερη απεργία ως ένδειξη στήριξης προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τσίκι Τάπια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.