Παπαντωνάκος: «Μαχητής ζωής ο Παναγιώτης, μου έφτανε που τον έβλεπα να χαμογελάει στην κορυφή του Σμόλικα»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαντωνάκος, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή του Σμόλικα, το δεύτερο υψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, κουβαλώντας στην πλάτη του τον Παναγιώτη Δεληγιάννη, που πάσχει από σπαστική τετραπληγία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, βοηθάω τον Παναγιώτη να καλυτερέψει όσο μπορεί γιατί είμαι γυμναστής. Πέρα από την φιλία μας τον βοηθάω να βελτιωθεί όσο μπορεί γιατί είναι έτσι από τότε που γεννήθηκε. Ξεκινήσαμε από το καταφύγιο στα 1750μ., το σπάσαμε σε δύο κομμάτια την άνοδο προς τον Σμόλικα. Είναι αρκετά δύσβατο και ολισθηρό το έδαφος» τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εκανα ιδιαίτερη προπόνηση στο κομμάτι της δύναμης τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο Παναγιώτης έχασε έξι κιλά για να φτάσει στα 50 κιλά και να το κάνουμε αυτό. Ο ρόλος του Παναγιώτη ήταν εμψυχωτικός, υπήρχαν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, το παιδί κουράστηκε μέσα σε ένα μπακ πακ. Σε σημεία που κόλλαγα και είχα κουραστεί, μου έλεγε πράγματα που έδιναν δύναμη να συνεχίσω.

Τον ήξερα σαν φυσιογνωμία, τον γνώρισα πριν ενάμιση χρόνο σε ένα γάμο, συνεργαστήκαμε, τον θεωρώ αδερφικό μου φίλο, αυτή η αποστολή μας έδεσε ακόμη περισσότερο. Αν δεν το βιώσεις κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι μαχητές ζωής είναι τέτοιοι άνθρωποι όπως ο Παναγιώτης. Η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν που έβλεπα τον φίλο μου να χαμογελάει στην 2η υψηλότερη κορυφή του κόσμου και δεν το πίστευε μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Εμένα μόνο που χαμογελούσε μου έφτανε».

«Εχω μάθει να χαίρομαι και τις μικρές στιγμές, είναι τεράστια χαρά να βλέπεις ένα παιδί που με δυσκολία περπατάει να είναι στην 2η υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και να αγναντεύει. Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια και ο κόσμος που ήταν εκεί το θαύμασε» ολοκλήρωσε ο Παναντωνάκος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.