Παπακώστας: Πως θα υποδεχθεί το Κατάρ το Μουντιάλ, αυτό είναι το πλάνο για τα εντυπωσιακά γήπεδα που έγιναν

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Ο Μανώλης Παπακώστας, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλο ιατρικό κέντρο στο Κατάρ, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και περιέγραψε πώς είναι η κατάσταση στη χώρα λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους. Πρόκειται για μία τεράστια διοργάνωση που μια ολόκληρη χώρα αναπροσαρμόστηκε πάνω σε αυτό. Είναι πασιφανές ότι υπάρχει οικονομική άνεση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Όλα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ χωρίς να επιβαρύνεται ο κόσμος», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη απόσταση από τα δύο πιο μακρινά γήπεδα είναι 45 λεπτά με το αυτοκίνητο. Όλα τα γήπεδα που χτίστηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εντυπωσιακά και απίστευτα όμορφα με τρομερή αρχιτεκτονική. Υπάρχει πρόβλεψη για τη συντήρησή τους και την απόδοσή τους και για άλλες χρήσεις μετά το τέλος της μεγάλης διοργάνωσης. 

Το γήπεδο όπου θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό θα μετατραπεί μετά το Μουντιάλ σε εμπορικό κέντρο. Ένα άλλο γήπεδο που είναι κοντά στο αεροδρόμιο είναι χτισμένο από κοντέινερ τα οποία θα δοθούν για φιλανθρωπική χρήση στην Αφρική. Τα υπόλοιπα γήπεδα θα δοθούν σε ομάδες ενώ θα φιλοξενήσουν κι άλλες διοργανώσεις. Μέσα στο 2023 το Κατάρ θα φιλοξενήσει τους Πανασιατικούς αγώνες ποδοσφαίρου σε όλες τις ηλικίες, ενώ στο μέλλον έπονται ακόμα περισσότερα πράγματα. Στο νοσοκομείο που εργάζομαι είναι σημείο αναφοράς για όλες τις εθνικές ομάδες. Εμείς αναλαμβάνουμε το ορθοπεδικό κομμάτι».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήδη αρκετός έχει ταξιδέψει στο Κατάρ για την έναρξη του Μουντιάλ. Τα ξενοδοχεία είναι ακριβά όμως υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις σε φιλοσοφία αραβικής τέντας. Μάλιστα, έχουν έρθει δύο κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων το ένα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Το ένα θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο και θα μπορέσει να φιλοξενήσει έως 5.500 άτομα. Οι τιμές είναι πιο προσιτές απ΄ ότι να πας σε ξενοδοχείο. Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος του Κατάρ εκτός από την εθνική τους ομάδα θα υποστηρίξουν την Βραζιλία, την Αργεντινή, αλλά και τη Γαλλία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.