Παούνης: «Ο Δένδιας ξεβόλεψε τους Τούρκους - Δεν είναι πανίσχυρος ο Ερντογάν»

Metrosport Team17 Απριλίου 2021

Ο διεθνολόγος Νίκος Παούνης αποκρυπτογράφησε μέσω του Metropolis 95.5 την «έκρηξη» του Νίκου Δένδια μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση των δύο ανδρών στην Άγκυρα. «Συνήθως έχουν μάθει να μην υπολογίζουν την Ελλάδα, εννοώ σαν οντότητα. Οι Τούρκοι θεωρούν χώρα δευτέρου επιπέδου. Το καταλαβαίνει κανείς αν διαβάσει το βιβλίο του κ. Τσαβούσογλου. Ο κ. Δένδιας έθεσε όλο το πλαίσιο. Των υπερπτήσεων, των παραβιάσεων του εναερίου χώρου, της υφαλοκρηπίδας και τον μη σεβασμό των ελληνικών μνημείων όπως η Αγία Σοφία. Ενδεχομένως όλα αυτά να έφτασαν και στα αυτιά ενός Τούρκου, μη μυημένου πολίτη, που δεν τα γνώριζε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Τους είπε με λίγα λόγια ότι εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τι έχει συμβεί το τελευταίο εννιάμηνο. Τους ξεβόλεψε. Ο τουρκικός Τύπος μιλάει σήμερα για ασέβεια και ότι ο κ. Δένδιας καταχράστηκε την φιλοξενία τους. Το τάιμινγκ ευνοεί την Ελλάδα γιατί έχει υπάρξει πριν μερικές μέρες η κόντρα των Τούρκων με τον Ντράγκι, τον Μακρόν και με τον Αυστριακό Καγκελάριο, ενώ αντιμετωπίζει μία μικρή κρίση και με την Ρωσία. Η Ελλάδα μπορεί να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Κατέληξε λέγοντας: «Προσπάθησε ο κ. Δένδιας να αμβλύνει λίγο τις εντυπώσεις λέγοντας «να προλάβουμε και το φαγητό». Μπορεί η Τουρκία, από εδώ και πέρα, να κλιμακώσει πάλι την ένταση με έρευνες. Λένε ότι θα προσεγγίσουν τον Μάιο την Αίγυπτο προκειμένου να οριοθετήσουν αποκλειστική οικονομική ζώνη. Αυτό θα πρέπει να το προλάβουμε. Ο Ερντογάν ελέγχει απόλυτα τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες. Έτσι είχε ανακαλύψει και το πραξικόπημα το 2016. Έχει αποκαθηλώσει όλα τα κεμαλικά στελέχη και από το Δημόσιο και από το βαθύ κράτος. Δεν είναι, πάντως, πανίσχυρος, εξαρτάται περισσότερο από την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.