Πάου Γκασόλ: «Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες»

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2021

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Πάου Γκασόλ. Ο Ισπανός θρύλος του μπάσκετ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ σε ηλικία 41 ετών.

Σε μια όμορφη τελετή στη Βαρκελώνη, παρόντων της οικογένειάς του και των οικείων προσώπων του, η οποία μεταδόθηκε Live μέσω του καναλιού του στο YouTube, ο Γκασόλ έκανε γνωστή την απόφασή του να τελειώσει το μπάσκετ, παίζοντας, όπως είπε και όχι με πατερίτσες και χειρουργικές επεμβάσεις.

«Δύσκολη απόφαση, ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μου στο ταξίδι αυτό»

Στην αίθουσα όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και εκτός του αδελφού του, Μαρκ, οι Χόρχε Γκαρμπαχόσα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Φελίπε Ρέγες, ο Γκασόλ δήλωσε:

«Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι' αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις. Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια».

Δαχτυλίδια NBA, Παγκόσμιο και τρία Eurobasket

Η μεγάλη καριέρα του Πάου Γκασόλ ολοκληρώθηκε επίσημα κι αν γυρίσει κανείς και κοιτάξει τι κατέκτησε στην 23ετή καριέρα του… από την Μπαρτσελόνα ως την Μπαρτσελόνα (!), θα κατανοήσει ακόμη περισσότερο το μέγεθος του Ισπανού σούπερ στάρ.

Από το 1998 ως το 2001 ο Γκασόλ έπαιξε στη Μπαρτσελόνα και ως Νο3 το καλοκαίρι του 2001 επιλέγει από τους Μέμφις Γκρίζλις όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2008. 


Έπειτα κατέκτησε δύο δαχτυλίδια Πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2009 και το 2010. Η καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού συνεχίστηκε με την παρουσία του στους Σικάγο Μπουλς (2014-2016), τους Σαν Αντόνιο Σπερς (2016-2019) και τους Μιλγουόκι Μπακς (2019) απ’ όπου επέστρεψε στην Ευρώπη και την Μπαρτσελόνα.

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων ο Γκασόλ κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2006), τρία EuroBasket (2009, 2011, 2015), τέσσερα ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια με την Εθνική ομάδα ανδρών της Ισπανίας.

Συμμετείχε σε 6 NBA All-Star Games και αναδείχθηκε κορυφαίος rookie το 2002. Σε 1226 αγώνες κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ ο Γκασόλ είχε 17 πόντους (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο και 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά. Σε 136 αγώνες playoffs είχε 15.4 πόντους (51.2% στο δίποντο, 29.7% στο τρίποντο και 74.1% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.7 μπλοκ ανά 35.5 λεπτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.