ΠΑΟΚ: Βυθισμένος στην... αβεβαιότητα προσπαθεί να βρει τον εαυτό του

Δημήτρης Μπούζας29 Οκτωβρίου 2022

Αυτό το «μπρος – πίσω» με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τα σκωτσέζικα ντουζ, πριονίζει την ψυχολογία και περιορίζει τις προοπτικές διάκρισεις. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι ένας τελικός. Προβλήματα ενόψει ΑΕΚ, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία, με το σκεπτικό ότι η ομάδα «αλλάζει πρόσωπο» στα μεγάλα παιχνίδια.

Είναι αλήθεια πως γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση και η ομάδα να βγει στο ξέφωτο. Το ίδιο αλήθεια όμως είναι, πως αυτό για να γίνει δεν χρειάζονται καλές προθέσεις, ευχές και προσευχές μόνο, αλλά κινήσεις αποφασιστικές και άμεσες. Οι οποίες θα χτυπάνε το κακό στη ρίζα του, ανοίγοντας συγχρόνως διάπλατα τις πόρτες της Τούμπας, για να μπουν όσα σημαντικά και ευεργετικά λείπουν. Είτε αυτά αφορούν πρόσωπα, είτε συμπεριφορές. Και το κυριότερο; Ριζοσπαστικές, υγιείς και φρέσκες ιδέες. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ως εκ τούτου ο μεγαλομέτοχος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, επιβάλλεται να επικεντρώσει την προσοχή του και το ενδιαφέρον του, μονοδιάστατα σε πλέον σοβαρά θέματα, πέραν του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε (σωστά) για την επιδημική εμφάνιση των θλάσεων.

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ο Ιβάν άρχισε να εμφανίζεται πιο συχνά και με αλεπάλληλες παρεμβάσεις του μέσω skype, να αναζητά κι αυτός την αιτία του κακού. Ενός κακού του οποίου η παρουσία και η πηγή του κραυγάζουν από μόνες τους και μάλιστα βροντόφωνα το «είμαστε εδώ», άσχετα αν αυτό δεν βρίσκει «ευήκοα ώτα». Και λέμε ότι έχει χρέος ο ηγέτης του λαοφιλέστατου συλλόγου να ασχοληθεί με πλέον επείγοντα και σημαντικά. Όπως η αναγκαία ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ, από τη στιγμή που και ο ίδιος πιστεύουμε έχει αντιληφθεί ότι οι καθ ύλην αρμόδιοι τα έχουν κάνει στην κυριολεξία μούσκεμα. Καλό και αποδεκτό το ενδιαφέρον του για την υγεία των ποδοσφαιριστών, όμως εκεί που πονάει ιδιαίτερα η ομάδα είναι η εικόνα της (στην κυριολεξία απογυμνωμένη), όπως την κατάντησαν οι αλεξιπτωτιστές τενχικοί διευθυντές της τελευταίας τριετίας, με συνένοχους τους υμνητές και δοξολόγους τους. Για να μην μακρυγορούμε όμως και για να μην επαναλαμβανόμαστε, η παρέμβαση Ιβάν αναμένεται και είναι όπως προαναφέραμε αναγκαία. Να βγει μπροστά αναθεωρώντας κάποιες μεγαλόθυμες αφέσεις αμαρτιών. Να αλλάξει όλα όσα έχει αποδειχθεί ότι είναι σάπια. Να ενθαρρύνει τον κόσμο δίνοντας τον δικό του προσωπικό λόγο τον οποίο πάντοτε τιμά, ότι δεν θα συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος. Επιπρόσθετα να κρατήσει όποιους θεωρεί ικανούς, αλλά να διώξει τους άσχετους και ανίκανους.

Τέλος, να βάλει τις κόκκινες γραμμές που σήμερα δεν υπάρχουν. Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ήδη διαμορφωμένη κρίση θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Όπως επίσης ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι το ότι η ομάδα βυθισμένη στη σύγχυση και την αβεβαιότητα, δυσκολεύεται να βρει τον εαυτό της. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ιβάν πρέπει να βγει μπροστά. Να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει με την σιγουριά την δική του στον προορισμό της.

Δυο λόγια και για το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Η προετοιμασία έγινε στη σκιά και την απειλή προβλημάτων. Τελικά και ο Ζιβκοβιτς αναμένεται εκτός αποστολής. Ομως να μην βιαστούν μερικοί να τον θεωρήσουν τον ΠΑΟΚ ξεγραμμένο. Κι αυτό για ένα λόγο: Ότι πολλές φορές στα δύσκολα αυτή η ομάδα «αλλάζει πρόσωπο». Οπως ακριβώς έγινε και στο Φάληρο.


ΥΓ: Μεγάλη αναταραχή με την διαρροή της είδησης πως πρόεδρος ομάδας της Θεσσαλονίκης και βοηθός προπονητή, θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε στημένους αγώνες. Η είδηση είναι πολύ σοβαρή και χρίζει ιδιαίτερης προσέγγισης. Είναι αλήθεια πως ονόματα διέρρευσαν, όπως επίσης και ποια τα στημένα παιχνίδια. Ομως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις, οι οποίες προβλέπονται όπως όλα δείχνουν, να είναι καταιγιστικές.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.