ΠΑΟΚ VS The Gypsies: Τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος με την Μποέμιανς

Χάρης Δημαράς31 Ιουλίου 2021

Πεινασμένη για διακρίσεις, μιας και ευρωπαϊκά η τελευταία φορά που μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της ήταν το μακρινό 1995 στο «παλαιολιθικό» Ιντερτότο, η Μποέμιανς αποτελεί το εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ ώστε να βρεθεί στα πλέι-οφ του Europa League Conference.

Οι Ιρλανδοί με δύο νίκες επί της Ντουντελάνζ (0-1 στο Λουξεμβούργο και 3-0 στο Aviva stadium του Δουβλίνου) περιμένουν τον Δικέφαλο την ερχόμενη Τρίτη στις 21.45, πιστεύοντας, διά στόματος του προπονητή τους, Κιθ Λονγκ, στην υπέρβαση. «Έχουμε την ευκαιρία μας. Όποιος δεν το πιστεύει, καλύτερα ας μην εμφανιστεί στο γήπεδο», είπε ο 47χρονος Ιρλανδός τεχνικός των «Gypsies», αμέσως μετά το μεθύσι της πρόκρισης. 

Δείτε τα γκολ επί της Ντουντελάνζ

«Θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με μια μεγάλη ομάδα, που έχει τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο της, ειδικά εντός έδρας. Είμαι τυχερός που προπονώ αυτή τη στιγμή την ομάδα σε αυτή τη φάση της ιστορίας της, έχοντας καταφέρει να φέρουμε στα ίσια αρκετά πράγματα. Παίξαμε με ζωντάνια και με επιθετικό ποδόσφαιρο και θα προετοιμαστούμε επιμελώς για το επόμενο παιχνίδι», ολοκλήρωσε ο Λονγκ, που βρίσκεται για έβδομο χρόνο στον πάγκο των Μποέμιανς.

Τσιγγάνα στα ευρωπαϊκά

Κι αν αναρωτιέστε για το «The Gypsies», είναι το προσωνύμιο που ακολουθεί τους Ιρλανδούς, καθώς από τη περιοχή της Βοημία (Τσεχία) προέρχονται οι τσιγγάνοι πρόσφυγες στην Ευρώπη. Γηπεδικά μάλιστα ίσως αισθάνονται λίγο «τσιγγάνοι», μιας που για τις ανάγκες των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων  μετακόμισαν από το μικρό «Dalymount Park», χωρητικότητας μόλις 3.640 θέσεων, στο «Aviva Stadium» με 51.800 θέσεις από τις οποίες πάντως θα χρησιμοποιηθούν μόλις οι 8.000 λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία. Τα εισιτήρια, μάλιστα, αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.

To Αviva Stadium, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Τρίτης


Στο σύλλογο επικρατεί ενθουσιασμός, καθώς η Σταχτοπούτα των 225.000 ευρώ χρηματιστηριακής αξίας στο transfermarkt, αντιμετωπίζει  τον ΠΑΟΚ των 65 εκατ. ευρώ και ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα. Και το αναφέρουμε αυτό διότι η ιρλανδική ομάδα έχει αναγκαστεί τα τελευταία χρόνια να πουλήσει αρκετούς παίκτες της λόγω οικονομικών προβλημάτων (ιδιοκτήτες είναι τα μέλη-φίλαθλοι του συλλόγου), ενώ δεν έχει παίξει ποτέ σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Αγωνιστικά φέτος η Μποέμιανς έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έχει ήδη μείνει πίσω στο πρωτάθλημά της (4η με 31 βαθμούς, 10 λιγότερους από τους πρωτοπόρους Σάμροκ Ρόβερς και Σεντ Πάτρικς). Εχει καταφέρει ως δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα, να συμμετάσχει στο Conference League και να αποκλείσει ήδη την ισλανδική Στιάρναν (1-1 και 3-0) και την Ντουντελάνζ. 

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν από το ρόστερ είναι τέσσερις, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά: Ο 19χρονος ταλαντούχους μεσοεπιθετικός Ντόουσον Ντιβόι, τον οποίο ήδη παρακολουθούν ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, o πρώτος της σκόρερ, 24χρονος Τζόρτζι Κέλι με 12 τέρματα φέτος, ο Σκωτσέζος εξτρέμ Λίαμ Μπαρτ (με παρελθόν από τις Κ-20 Σέλτικ και Ρέιντζερς) και ο αρχηγός, αμυντικός χαφ Κιθ Μπάκλεϊ. 

O Τζόρτζι Κέλι πανηγυρίζει


Ο Κιθ Λονγκ αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια με σύστημα 4-2-3-1, πλην των τριών τελευταίων ευρωπαϊκών με Στιάρναν και Ντουντελάνζ, που δοκίμασε το 4-4-2, βάζοντας τον Τιέρνι δίπλα στον Κέλι. Βασίζεται στην ανασταλτική λειτουργία και στο γρήγορο παιχνίδι μετάβασης, με τον Ντιβόι και τον Κέλι να βρίσκουν τη «χημεία» τους. Το ρόστερ της πάντως είναι αρκετά «φτωχό», με έναν μόλις μη Βρετανό  (τον 20χρονο Νιγηριανό Ομοσέρε) και δεύτερο «ξένο» τον Σκωτσέζο Μπαρτ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι Ιρλανδοί. 


Η Μποέμιανς είναι μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ιρλανδίας, έχει ιδρυθεί το 1890, έχει 11 πρωταθλήματα με τελευταίο το 2009, και εδρεύει στη συνοικία Νόρθσαϊντ του Φίμπσμπορο. Για τον σοβαρό ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί ισχυρό εμπόδιο, αλλά χρειάζεται προσοχή, διότι ο ενθουσιασμός και η πείνα για διακρίσεις μπορούν να δώσουν... φτερά και ο Δικέφαλος πρέπει να μην τα υποτιμήσει.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.