ΠΑΟΚ vs Μπεσικτάς τελικά στην Τούμπα: Τους ενώνουν μόνο τα ασπρόμαυρα!

Metrosport Team10 Αυγούστου 2020

Η Μπεσίκτας είναι η ομάδα που έβγαλε η κλήρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ, θα γίνει στις 25 ή 26 Αυγούστου τελικά στην Τούμπα και όχι σε ουδέτερη έδρα!

Ποια είναι η ομάδα που αποτελεί το πρώτο εμπόδιο του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Champions League;

Άλλαξε πρόσωπο από τον Γενάρη και μετά, με την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία, αφού ο Γιαλτσίν της έδωσε… άλλον αέρα με τον ερχομό του. Έκλεισε με 4 σερί νίκες το πρωτάθλημα και μέτρησε συνολικά 6 νίκες στα 8 παιχνίδια που έδωσε μετά την διακοπή λόγω του κορωνοϊού.

Μια πολύ έμπειρη ομάδα, εκ των τριών κορυφαίων στη χώρα μαζί με Γαλατά και Φενέρμπαχτσε, κάτι που φαίνεται και με τους 24 εγχώριους τίτλους. Έχει παίξει 82 φορές σε Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ και σε όμιλο προκρίθηκε για πρώτη φορά το 1998. Από τότε έχει περάσει άλλες 6 φορές στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης, με πιο πρόσφατη αυτή πριν από 2 χρόνια, όταν μάλιστα έφτασε μέχρι τους «16» και αποκλείστηκε από την Μπάγερν. Αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών, Τούρκων και ξένων και αποδίδει καλά όταν αγωνίζεται με σύστημα 4-2-3-1.

Διαθέτει άπειρο βασικό τερματοφύλακα (μόλις 19 ετών) μετά την αποδέσμευση του Κάριους, ενώ στην άμυνα δεσπόζουν οι Βίντα, Γκιονούλ και Ερκίν, όλοι τους έμπειροι και πάνω από τα 30 έτη. Το δίδυμο Ελνένι – Χάτσιντσον δύσκολα σπάει στη μεσαία γραμμή, ενώ ταχύτητα προσφέρουν οι ακραίοι Ντιαμπί, Λενς και Ν΄Κουντού. Πιο οργανωτικό ρόλο έχουν ο Σέρβος Λιάγιτς και ο Αμερικανός Μπόιντ, ενώ είναι γνωστή η εκτελεστική δεινότητα του Γιλμάζ στο σκοράρισμα. Τα δύο τελευταία χρόνια παίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν προχωράει από τον όμιλο. Το νέο πρωτάθλημα Τουρκίας ξεκινά όπως και το ελληνικό στις 11 Σεπτεμβρίου.


Το αστέρι

Μπουράκ Γιλμάζ


Κάτι περισσότερο από έμπειρος φορ πια, ο 35χρονος άσος της Μπεσίκτας πρόσθεσε άλλη μια καλή σεζόν στην καριέρα του. Για δεύτερο χρόνο στους «Αετούς», με 13 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, παίζει στην κορυφή της επίθεσης αλλά κινείται εξίσου αποτελεσματικά και μακριά από αυτήν. Έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας.


Ο προπονητής

Σεργκέν Γιαλτσίν


Άνθρωπος του συλλόγου ο 49χρονος πια κόουτς, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ως επιθετικός μέσος στην Μπεσίκτας, έπαιξε σε αυτή προς την δύση της καριέρας του και ξεκίνησε στις ακαδημίες της τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Ανέλαβε την ομάδα στα τέλη του Γενάρη αντικαθιστώντας τον Αμπντουλάχ Αβτσί και θεωρείται πετυχημένο το έργο του στους λίγους μήνες που βρίσκεται σε αυτήν.


Το ρόστερ


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


Ερσίν Ντεστάνογλου 19 Τουρκία

Ουτκού Γιουνακουράν 22 Τουρκία


ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ


Ντομαβόι Βίντα 31 Κροατία

Νικολά Ισιμάτ-Μιρίν 28 Γαλλία

Έντσο Ρόκο 27 Χιλή

Ερντογάν Καγιά 19 Τουρκία

Κανέρ Ερκίν 31 Τουρκία

Ριντβάν Γιλμάζ 19 Τουρκία

Ντάγκλας 29 Βραζιλία

Γκοκχάν Γκιονούλ 35 Τουρκία


ΜΕΣΟΙ


Μοχάμεντ Ελνένι 28 Αίγυπτος

Νεσίπ Ουισάλ 29 Τουρκία

Ατίμπα Χάτσινσον 37 Καναδάς

Ντορουκάμ Τοκόζ 24 Τουρκία

Ογκουζάν Οζιακούπ 27 Τουρκία

Καρτάλ Γιλμάζ 19 Τουκρκία

Άντελ Λιάγιτς 28 Σερβία

Ζερμέν Λενς 32 Ολλανδία

Κέβιν Ν΄Κουντού 25 Γαλλία

Τάιλερ Μπόιντ 25 ΗΠΑ

Αμπντουλάι Ντιαμπί 29 Μάλι


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ


Πρινς Μπόατενγκ 33 Γκάνα

Κάιλ Λαρίν 25 Καναδάς

Γκουβέν Γιαλτσίν 21 Τουρκία

Μπουράκ Γιλμάζ 35 Τουρκία

Ουμούτ Ναγίρ 27 Τουρκία


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


ΟΜΑΔΑ: Μπεσίκτας

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1903

ΧΡΩΜΑΤΑ: Άσπρο – μαύρο

ΕΔΡΑ: Vodafone Park (41.900 θέσεις)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΦΕΤΟΣ: 3η θέση

ΤΙΤΛΟΙ: 15 Πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.