ΠΑΟΚ VS Άρης: Το «καυτό» β΄ ημίχρονο και οι μεταβλητές Ζίβκοβιτς και Σάσα

Παναγιώτα Χαλκιά09 Μαΐου 2021

Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται τα βλέμματα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου ΠΑΟΚ και Άρης θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους με φόντο τη δεύτερη θέση.

Ο Δικέφαλος μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει ανέβει δεύτερος και με διαφορά δύο βαθμών από τον τρίτο. Παίζει για δύο αποτελέσματα και δείχνει πιο έτοιμος στη δοκιμασία των πλέι οφ.

Οι «κιτρινόμαυροι» απώλεσαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό και πηγαίνουν στην Τούμπα με μοναδικό στόχο το διπλό.

ΠΑΟΚ: Βρήκε κίνητρο και όρεξη

Ανανεωμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος μετρά τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες ενώ έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς και φαντάζει φαβορί για τη δεύτερη θέση. 

Κράτησε το μηδέν σε τρία ματς

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται επτά τελικές για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, όσο περίπου και οι αντίπαλοι τους (6,6). Έχουν κρατήσει το μηδέν σε τρία από τα επτά παιχνίδια ενώ δίνουν τις ίδιες ευκαιρίες στον αντίπαλο να σουτάρει μέσα και έξω από την περιοχή (22).

Ομάδα β΄ ημιχρόνου

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο τέταρτο (45-60) έχει σημειώσει πέντε τέρματα από τα επτά συνολικά. Δυνατή είναι και στο ξεκίνημα της, όπου έχει βρει δίχτυα δύο φορές.

Άρης: Έχασε τη λάμψη του

Μια εξαιρετική σεζόν διανύει ο Άρης αλλά κινδυνεύει να χάσει ό,τι έχτισε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως έχουν χάσει τη συγκέντρωση και τη φρεσκάδα του και «την πατάνε» σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Μαζί με το τρίποντο που χάθηκε με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, χάθηκε και η ευκαιρία να «κλειδώσει» οριστικά η δεύτερη θέση. Πλέον, καλούνται να φύγουν με διπλό από την Τούμπα. Στα επτά παιχνίδια στη φάση των πλέι οφ μετρούν μόλις δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες ενώ έχουν ηττηθεί τρεις φορές.

Δίνει χώρο στον αντίπαλο

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δυσκολεύεται να βρει δίχτυα καθώς έχει σκοράρει μόλις επτά φορές σε 77 τελικές προσπάθειες σε αντίθεση με τους αντιπάλους της που χρειάζονται έξι τελικές για να παραβιάσουν την εστία. Δίνει περισσότερο χώρο εντός περιοχής στον αντίπαλο, ο οποίος έχει επιχειρήσει 26 σουτ.

Ομάδα β΄ ημιχρόνου

Ο Άρης είναι πιο αποτελεσματικός στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και έχει σημειώσει τα έξι από τα επτά τέρματα που έχει πετύχει στα πλέι οφ. Αντιθέτως, στο πρώτο ημίχρονο είναι πιο ευάλωτος καθώς έχει δεχθεί το 75% των τερμάτων ενώ δέχεται γκολ και στα τελευταία λεπτά.

Ισορροπία στις κόντρες του

Άρης και ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί φέτος τρεις φορές, δύο για την κανονική διάρκεια και μια για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μετρούν ισάριθμες νίκες και μια ισοπαλία. 

Οι «κιτρινόμαυροι» με πέναλτι του Γκάμα κέρδισαν στην πρώτη συνάντηση ενώ το παιχνίδι της Τούμπας έληξε ισόπαλο (2-2) καθώς ο Δικέφαλος βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα στο φινάλε. Στο παιχνίδι του Χαριλάου, ο Στέφαν Σβαμπ ήταν εκείνος που έκρινε το αποτέλεσμα με το τέρμα που σημείωσε.

Αμφότεροι έχουν βάλει και έχουν δεχθεί τρία γκολ. Ο Άρης φαίνεται πιο αποτελεσματικός καθώς σε σύνολο τριών παιχνιδιών βρίσκει δίχτυα κάθε οχτώ φορές σε αντίθεση, με τον ΠΑΟΚ που χρειάζεται 10 τελικές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό λαθών, 169 μετρά ο Άρης και 164 ο ΠΑΟΚ.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Πρόκειται για το πρόσωπο των πλέι οφ. Ο Σέρβος γεμίζει με αυτοπεποίθηση και προσφέρει τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι.Σε 515 λεπτά συμμετοχής έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα, κάτι παραπάνω από καθοριστικά.

Βρήκε δίχτυα δύο φορές κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ ενώ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σημειώνοντας τα δυο γκολ της αναμέτρησης. Επιπλέον, από τα δικά του πόδια σφραγίστηκε και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Αν μη τι άλλο, ο Σέρβος αποτελεί το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων για τους «ασπρόμαυρους» και δείχνει ότι μπορούν να στηριχθούν πάνω του.

Λούκας Σάσα

Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ένα από τα πολύτιμα γρανάζια του Άρη στη μεσαία γραμμή. Είναι κυριολεκτικά παντού στο γήπεδο. Βοηθά στο πρέσινγκ, κλέβει μπαλιές, κάνει καίριες παρεμβάσεις ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας. Στα πλέι οφ είναι ο πρώτος παίκτης της ομάδας στις πάσες (89) και στα κλεψίματα (32).

Το παιχνίδι της Τούμπας είναι το πιο σημαντικό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ραντεβού στο χορτάρι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.