Νοσεί ο ΠΑΟΚ επιθετικά -Οι 4 προϋποθέσεις λύσης του προβλήματος 

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Κ. Πετρωτός – Γ. Καστάνης – Γ. Ζαϊρης

Λένε πολύ σωστά πως η άμυνα δίνει τους τίτλους, αρκεί όμως η επίθεση να κάνει καλά την δουλειά της. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, η άμυνα πράγματι κάνει καλά την δουλειά της και αναφερόμαστε στους αγώνες Πρωταθλήματος. Επιθετικά όμως ο ΠΑΟΚ νοσεί…

Μετά από πέντε αγώνες, τρεις εντός έδρας και δύο εκτός, οι παίκτες του έχουν πετύχει μόλις πέντε (5) γκολ. Έχουν δεχθεί δύο. Από δύο πρώην παίκτες της ομάδας. Με πέντε γκολ στο ενεργητικό, δικαιολογημένα επικρατεί προβληματισμός. Πέντε γκολ μετά από 64 τελικές προσπάθειες προς τις αντίπαλες εστίες. Το στοιχείο δείχνει μία μεγάλη αναποτελεσματικότητα των παικτών του Δικεφάλου στην επίθεση.

Ειδικά εάν διαπιστώνει κάποιος πως οι βασικοί σέντερ φορ της ομάδας δεν σκοράρουν. Ο Ολιβέϊρα δεν έχει σημειώσει γκολ. Ο Μπράντον Τόμας πέτυχε ένα, στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Με λίγα λόγια, επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν αποδίδει. Και όταν δεν έχεις σέντερ φορ - γκολτζή, για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που κάνουν οι παίκτες, είναι δυνατόν να κερδίσει μία ομάδα; Πρώτοι σκόρερ της ομάδας από την έναρξη της σεζόν, σε Ευρώπη και Πρωτάθλημα είναι οι Νάρεϊ και Κούρτιτς. Έχουν από δύο. Κανείς εκ των δύο, δεν είναι σέντερ φορ.

Πως θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί επιθετικά στα 10 ματς που ακολουθούν έως το τέλος του 2022; Σε οκτώ (8) για τον πρώτο γύρο, σε ένα για το Κύπελλο και ένα ακόμη που αντιστοιχεί στον δεύτερο γύρο, στις 21 Δεκεμβρίου; Όλη η προσπάθεια θα εστιαστεί σε συγκεκριμένους τομείς. Γιατί κακά τα ψέμματα, το ιδανικότερο για τον ΠΑΟΚ είναι να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ, γκολτζής, ένας Killer. Για να μπορέσει να μπει στην ομάδα από την 1η Ιανουαρίου. Χωρίς γκολτζή, δεν μπορείς να πας πουθενά.

Ωστόσο, η προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις εκ των έσω θα συνεχιστούν.

Πρώτη προϋπόθεση είναι να στηριχθεί ο Νέλσον Ολιβέϊρα που λογίζεται από τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, ως ο βασικός σέντερ φορ. Πρέπει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρέπει να σκοράρει συνεχόμενα για να δικαιολογήσει την επιμονή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Όλοι οι άλλοι “κάηκαν”, δόθηκε μία επιμονή στον Ολιβέϊρα. Διαφορετικά, υπάρχει θέμα….

Δεύτερη προϋπόθεση: Να βρει τον εαυτό του ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και να σκοράρει. Λείπει το εύκολο γκολ του Σέρβου από την επίθεση του ΠΑΟΚ, λείπουν οι ενέργειές του. Και δυστυχώς, από την έναρξη της σεζόν, δεν έχουν βρεθεί λύσεις.

Τρίτη προϋπόθεση είναι να γίνει περισσότερο αποτελεσματική η δουλειά στα στημένα. Στο Ηράκλειο ο Δικέφαλος δεν αξιοποίησε καμία από τις 13 στημένες φάσεις. Ούτε μία. Περισσότερη δουλειά χρειάζεται, μεγαλύτερη προσπάθεια. Και κυρίως γκολ.

Τέταρτη προϋπόθεση, πρέπει η ομάδα να δουλέψει περισσότερο στην παραγωγή φάσεων και στην αποτελεσματικότητα. Να βρεθούν τρόποι για να σκοράρουν ακόμη και οι παίκτες που έρχονται από την μεσαία γραμμή, να αναδείξουν (εάν μπορούν βεβαίως) τις “εκτελεστικές τους” δυνατότητες. Πρακτικά ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει στόχους, πρέπει να πετυχαίνει γκολ.

Να βρει σκόρερ. Γιατί ακόμη και αυτό το “1-0” που συνηθίζει να λέει ο Λουτσέσκου πως είναι το ιδανικό σκορ για μία νίκη, κακά τα ψέματα, είναι ψυχοφθόρο. Είναι προτιμότερο, όταν μπορεί η ομάδα να “κλειδώνει” τις νίκες με δύο και τρία γκολ και παράλληλα να διατηρεί το μηδέν παθητικό. Από το να κερδίζει με 1-0 και να δέχεται επιθέσεις, από τις οποίες μπορεί να έρθει το αναπάντεχο. Όπως το γκολ του αντιπάλου στις καθυστερήσεις, που στέρησε από τον ΠΑΟΚ την νίκη, στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.