ΠΑΟΚ: Τρίπτυχο πρόκρισης: Ταχύτατη κυκλοφορία μπάλας, πίεση και γκολ

Κώστας Πετρωτός08 Αυγούστου 2021

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, έχουν πέσει με τα μούτρα στην προετοιμασία για την ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference league με την Μποέμιανς. 

Η πρόκριση δεν είναι απλά στόχος, αλλά υποχρέωση και αυτό το γνωρίζουν άπαντες, γι' αυτό και ο στόχος είναι να την πετύχουν με εμφατικό τρόπο «σβήνοντας», όσο μπορεί να συμβεί αυτό γιατί η ζημιά των χαμένων βαθμών για UEFA ranking δεν διορθώνεται, την μουντζούρα του πρώτου αγώνα στο Δουβλίνο. 

Για τον 52χρονο κόουτς του ΠΑΟΚ υπάρχει μία συνταγή επιτυχίας με τρεις πολύ βασικές παραμέτρους και φρόντισε να την αναλύσει στην χθεσινή, πρωινή (όπως θα γίνει και σήμερα) προπόνηση, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. 

Η καλή, με ταχύτητα και σιγουριά δηλαδή, κυκλοφορία μπάλας, το πρέσινγκ στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο και η αποτελεσματική ολοκλήρωση των φάσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για τα στοιχεία στα οποία ο ΠΑΟΚ υστέρησε στο ματς που έγινε στο Aviva Stadium. Τότε η κυκλοφορία χωρίς καθαρό μυαλό και το αναποτελεσματικό πρέσινγκ που επιχείρησε να κάνει ο Δικέφαλος (ειδικά στα άκρα), του δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον. 

Πάνω σε αυτό το... κεφάλαιο τακτικής, λοιπόν, ο Ρουμάνος προπονητής έκανε μάθημα τόσο στην θεωρία (με ομιλία πριν την προπόνηση), όσο και στην πράξη, βάζοντας τους παίκτες του να ασκηθούν πάνω σε συγκεκριμένες ασκήσεις. 

Υπήρχε, βέβαια, και ένα δεύτερο μέρος στο πρόγραμμα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην φυσική κατάσταση μέσα από παιχνίδι με μπάλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.