ΠΑΟΚ: Τι έχει κάνει ο Σαμάτα κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ;

Κωστής Παναγιώτου11 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε την Κλαμπ Μπριζ (11/4, 22:00, Live Metropolis 95.5 – Metrosport.gr), στο Βέλγιο, για την προημιτελική φάση του Europa Conference League, με τον Άλι Σαμάτα να έχει βρει μπροστά του ουκ ολίγες φορές τη βέλγικη ομάδα.

Ο 31χρονος επιθετικός από την Τανζανία ήρθε το καλοκαίρι στην Τούμπα ώστε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του "δικεφάλου", αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του, έχοντας μόλις τρία γκολ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Στα γήπεδα του Βελγίου ο Σαμάτα αγωνίστηκε για επτά σεζόν με τις φανέλες των Γκενκ και Άντβερπ, με την πρώτη μετράει 227 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 87 τέρματα, ενώ στην Άντβερπ αγωνίστηκε για μια σεζόν, σημειώνοντας 9 γκολ σε 39 αγώνες σε Βέλγιο και Ευρώπη.

Η παράδοση του Σαμάτα απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ

Ο 31χρονος φορ του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2016 μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γκενκ. Μάλιστα, το πρώτο του γκολ στο Βέλγιο το πέτυχε απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, περνώντας ως αλλαγή στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας το 3-1 στο 81ο λεπτό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Μπριζ μείωσε σε 3-2, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του Σαμάτα.

Ο Αφρικανός επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Γκενκ για έξι σεζόν. Αρχικά από το 2016 μέχρι το 2020, ενώ επέστρεψε τη σεζόν 2022/23 πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτές τις έξι σεζόν με την Γκενκ βρήκε απέναντι του την Κλαμπ Μπριζ 16 φορές (αγωνίστηκε ως βασικός ή ως αλλαγή), μετρώντας 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες, πετυχαίνοντας έξι γκολ, εκ των οποίων τα πέντε ήταν στα παιχνίδια που επικράτησε η Γκενκ.

Τη σεζόν 2021/22 ο Σαμάτα αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Άντβερπ, αντιμετωπίζοντας την Κλαμπ Μπριζ τρεις φορές στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, έχοντας απολογισμό δύο ήττες και μια ισοπαλία, χωρίς να σκοράρει σε καμία από τις τρεις αναμετρήσεις.

Δεν έχει καλές μνήμες στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ

Ο Αλί Σαμάτα σε επτά σεζόν στο Βέλγιο έχει αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ 19 φορές στο βέλγικο πρωτάθλημα, σημειώνοντας έξι τέρματα, ενώ έχει 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Παρόλα αυτά στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ έχει αγωνιστεί εννέα φορές, με απολογισμό μόλις μια νίκη, ενώ έχει γνωρίσει την πικρή γεύση της ήττας πέντε φορές και τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Μάλιστα, στις εννέα επισκέψεις του στο Jan Breydel-Stadion έχει σκοράρει μόλις μια φορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.