ΠΑΟΚ: Θέλει εξτρέμ και...γκολτζήδες

Metrosport Team05 Ιουνίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Από την πρώτη συνέντευξη Τύπου
 στην επιστροφή του στην Τούμπα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φάνηκε ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένος στο τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να φτάσει και πάλι στην κορυφή και αυτό φρόντισε να το δείξει και στις πρώτες συζητήσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε λόγο για δύο-τρεις θέσεις στις οποίες ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση (σε πρώτη φάση) και μέσα σ΄αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» και του Metrosport.gr, είναι κι αυτές των εξτρέμ.

Ο 52χρονος κόουτς εκτιμά ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται-τουλάχιστον-έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα για τα άκρα της επίθεσης (και, γιατί όχι και με δυνατότητα να παίζει και πίσω από τον φορ) που θα κάνει την διαφορά και θα δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του να τρυπά τις αντίπαλες άμυνες. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη θέση δεν θέτει ως βασική προϋπόθεση και το ηλικιακό κριτήριο, αρκεί ο παίκτης που θα αποκτηθεί να ανεβάζει το επίπεδο της επιθετικής ικανότητας της ομάδας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχει ήδη προτείνει και ο ίδιος ο Λουτσέσκου συγκεκριμένα ονόματα παικτών για την συγκεκριμένη θέση.

Όσο για τις άλλες θέσεις που ζητά άμεσα ενίσχυση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η «Μ» είναι αυτή του ακραίου μπακ (οι πληροφορίες που έχουμε μιλούν για προχωρημένες επαφές και καταρχήν συμφωνία με δεξί μπακ) και του φορ, για την οποία υπάρχει πλέον και μετά την δήλωση Λουτσέσκου και ανοιχτό θέμα Πρίγιοβιτς.

Θέλει παίκτες που να βλέπουν δίχτυα

Εξάλλου, υπάρχει και ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τα μεταγραφικά «θέλω» του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ζητά οι παίκτες που θα αποκτηθούν να έχουν και καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό εκτιμά ότι ήταν ένα βασικό ατού της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ και τον αήτητο τίτλο. Για όσους το έχουν ξεχάσει θυμίζουμε ότι στην ομάδα του 2018-2019, εκτός των φορ ο ΠΑΟΚ έπαιρνει πολλά γκολ και από τους παίκτες των πίσω ζωνών. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ο Μπίσεσβαρ είχε 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ζαμπά 7, ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος και ο Πέλκας από 6, ο Σάκχοφ και ο Μαουρίσιο από 5.

Στο μυαλό του 52χρονου κόουτς του ΠΑΟΚ είναι, κατά συνέπεια, να δημιουργήσει μία ομάδα που θα βρίσκει γκολ από όλες τις ζώνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.